ACTUALITATE 20 noiembrie 2016

Strategia de dezvoltare şi mobilitate urbană a oraşului Întorsura Buzăului, în dezbatere publică

de Iulia Drăghici - Taraș | 1240 vizualizări

Primăria oraşului Întorsura Buzăului a elaborat „Strategia de Dezvoltare a Oraşului Întorsura Buzăului 2014 – 2020” și „Planul de Mobilitate Urbană Durabilă pentru Oraşul Întorsura Buzăului 2016 – 2020”. Documentele sunt supuse dezbaterii publice până la sfârşitul anului, iar cetăţenii, consilierii locali, partidele politice şi toate organizaţiile interesate pot să consulte documentaţia şi să aducă amendamente la Biroul Strategii, Proiecte, Programe Europene, Investiții.

„Acest proiect de dezvoltare slujeşte în mod nemijlocit drept ghid pentru autorităţile publice locale în procesul de creştere a capacităţii lor administrative de a planifica şi elabora proiecte, de a identifica surse de finanţare şi de a absorbi în special fonduri europene pentru dezvoltarea durabilă a localităţii, conform misiunii încredinţate lor de către cetăţeni”, transmit reprezentanţii Primăriei Întorsura Buzăului.

Printre proiectele pe care autorităţile locale din Întorsura Buzăului le-au cuprins în plan, pe lângă asfaltare, reabilitare Cămine Culturale şi altele, care deja sunt în derulare, se mai găsesc: reabilitarea clădirii Primăriei, reabilitarea și modernizarea sistemului IT al Primăriei, eficientizarea iluminatului public, introducere transport public local în orașul Întorsura Buzăului, construirea de piste pentru bicicliști în oraș, bază sportivă, pârtie de schi, bazin de înot, patinoar, amenajarea râului Buzău pentru sporturi nautice, bază sportivă şi de agrement, zona Camping, centru social pentru îngrijirea persoanelor vârstnice și cu dizabilități, o nouă locaţie pentru un cimitir uman şi altele.

„Strategiile cuprind viziunea cu care am plecat la drum, respectiv aceea că Întorsura Buzăului trebuie să fie un orăşel de munte, curat, modern, care satisface toate nevoile cetăţeanului”, ne-a declarat primarul Leca Băncilă.

Potrivit Laviniei Boian, coordonatoarea Biroului de Strategii, Proiecte, Programe Europene, Investiții, prioritizarea proiectelor se face în special în funcţie de oportunităţile de finanţare. „Prioritizarea, dacă se poate numi aşa, se poate face doar în funcţie de gradul de realizare al proiectelor, şi de oportunităţile de finanţare identificate. Sigur că un proiect aflat la jumătatea perioadei de implementare, la începutul anului 2014, trebuie finalizat, şi va fi tratat prioritar. În ceea ce priveşte oportunităţile de finanţare, suntem în perioada de deschidere a Programului Operaţional Regional 2014-2020. Acest este unul din programele aferente Acordului de Parteneriat 2014-2020, prin care se pot accesa fondurile europene structurale și de investiții, în concret cele provenite din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR). După cum este şi firesc, nu vom rata oportunităţile de finanţare nerambursabilă, aşa că prioritare vor fi proiectele care se vor plia pe aceste finanţări”, ne-a explicat aceasta.

După ce vor fi consultate de cetăţeni, dar şi de specialişti în domeniu, Strategia de Dezvoltare și Planul de Mobilitate Urbană Durabilă vor fi prezentate şi în cadrul unei şedinţe de Consiliu Local, în vederea aprobării, conform prevederilor legale.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.