ACTUALITATE 2 septembrie 2014

Staţiunea Covasna se pregătește de sărbătoare

de Székely Emőke | 227 vizualizări

Zilele Orașului Covasna vor avea loc în perioada 4-7 septembrie

Cultură, sport, divertisment, târg şi programe pentru copii – toate vor fi prezente la sărbătoarea orașului Covasna, eveniment ce va avea loc în perioada 4-7 septembrie. Festivitățile vor începe joi cu două expoziții, una de pictură și cealaltă de fotografie ale artistului canadian Brian Johnston. De altfel programele culturale și cultural-artistice se vor ține lanț de-a lungul Zilelor Covasna, vor fi mai multe expoziții de fotografii și pictură la Casa de Cultură, și nu numai.

De vineri începe distracția, iar pe lista celor care vor concerta pe scena din centrul orașului se numără Anna Lesko, Youvenis Group, dar și formația Republik din Ungaria. Tinerii de la Youvenis Group vor urca pe scenă vineri seara puțin după ora 21, iar după ei vor evolua două formații locale, Overload și Background. Anna Lesko va concerta sâmbătă de la ora 21, iar duminică artiștii de la Republik vor încinge atmosfera de la ora 22, după ce în prealabil vor fi focuri de artificii.

Și iubitorii sportului vor avea programe pe gustul lor, pentru că sâmbătă va avea loc o competiție de minifotbal, Cupa „Lőrincz Zsigmond”, destinată copiilor, dar și un concurs de șah. Nici ziua de duminică nu va trece fără evenimente sportive, în Valea Zânelor Clubul AutoCrono va organiza un concurs automobilistic, iar cei care spun că nu sunt adepții acestor sporturi, dar se simt în putere, își pot încerca norocul la concursul de tăiat lemne care va avea loc de asemenea duminică.

Și dacă e sărbătoare, e târg. La fel ca în anii precedenți va fi organizat un târg al meșteșugarilor în parc, și târgul tradițional din centrul orașului.

„Anul acesta organizăm cea de a 17-a ediție a Zilelor Orașului Covasna. Cred că acest număr 17 are o importanță aparte, suntem așadar în pragul maturității, iar noi, cei care conducem orașul, încercăm să luăm decizii responsabile și importante pentru comunitate. Știu că de 17 luni unele părți ale orașului seamănă cu niște șantiere, și mă simt de parcă Crăciunul ar veni în timp ce tocmai construim o casă, dar am mai spus-o, și o repet: dezvoltarea înseamnă sacrificiu” – a declarat primarul orașului Covasna, Thiesz János.

Acesta a mai spus că odată cu investițiile făcute, Covasna se apropie din ce în ce mai mult de acel oraș balnear pe care și-l doresc atât localnicii, cât și turiștii care vin aici la tratament sau odihnă. În ceea ce privește sărbătoarea de la sfârșitul săptămânii, edilul a spus că speră ca toată lumea să găsească în program evenimente care să le placă, și că speră de asemenea ca localnicii, dar și vizitatorii să uite măcar pentru puțin timp de griji și să se distreze la Zilele Orașului Covasna ediția 2014.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.