ACTUALITATE 9 septembrie 2011

Sportul este pentru toţi

de Székely Emőke | 111 vizualizări

Terenurile de tenis de la Piaţă pot fi folosite gratuit.

Clubul Sportiv Municipal şi Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport sunt cele două instituţii emblematice ale sportului din Sfântu Gheorghe. Dacă obiectivul CSM este creşterea şi formarea sportivilor de performanţă, cel al DJTS este de a îndemna cât mai mulţi cetăţeni să practice sport, să aibă un mod de viaţă care implică mişcare. În acest sens Direcţia a iniţiat şi un program numit „Sportul pentru Toţi”, care constă în darea în folosinţă cu titlu gratuit a terenurilor de tenis din curtea instituţiei. Astfel orice iubitor al acestui sport poate folosi aceste terenuri fără a plăti, în fiecare marţi şi joi între orele 13 şi 15. Altfel, taxa de închiriere a acestor terenuri este de 25 de lei pe oră. Administratorul Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport Covasna, Tischler Ferenc, a declarat că programul de închiriere a fost mai lejer pe timpul verii, probabil din cauza concediilor, dar în luna septembrie au înregistrat deja o creştere, iar la sfârşitul lunii, precum şi în octombrie, cu siguranţă vor fi mai multe solicitări. Se pot închiria şi terenurile acoperite, din aşa numitul balon. Tischler a mai spus că sunt mai multe echipe de fotbalişti amatori care vin în special în orele de după masă, spre seară, închiriază terenul de fotbal şi astfel fac mişcare şi se simt bine. „Preţul este de 70 de lei, dar dacă nu avem echipă de fotbal, închiriem terenul şi iubitorilor de tenis. Aceştia vor trebui să scoată din buzunar 35 de lei pentru a folosi terenul acoperit”, a completat Tischler.

Anul trecut DJTS a dat în folosinţă balonul şi şcolilor unde aveau oră de educaţie fizică două clase în acelaşi timp. Pe atunci Tischler Ferenc spunea că prin acest proiect se doreşte ca toţi copiii să beneficieze de condiţii cât mai bune pentru ora de educaţie fizică. Întrebat dacă a avut succes şi dacă oferta DJTS este valabilă şi pentru acest an, Tischler a spus că au fost mai multe şcoli care au profitat de ofertă şi au avut clase care şi-au desfăşurat orele de educaţie fizică acolo. „Şi anul acesta vom trimite astfel de oferte şcolilor, pentru că obiectivul nostru este şi va rămâne promovarea sportului în masă”, a conchis directorul DJTS.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
deysimoni, 9 septembrie 2011
Bravo, ma bucur pentru initierea acestui probram, cu toate ca eu nu pot beneficia de pe urma lui (ora propusa nu-mi este libera), dar sper ca tot mai multi tineri sa beneficieze de acest citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.