ACTUALITATE 31 martie 2022

Spitalul Județean, despre incendiul izbucnit la clădirea din curte: „activitatea medicală nu a fost perturbată”

de Iulia Drăghici - Taraș | 1401 vizualizări

Spitalul Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe transmite că activitatea medicală nu a fost afectată în nici un fel de incendiul izbucnit joi dimineață în clădirea din curtea unității medicale.

În această dimineaţă, cu puţin timp după ora 06:00, într-o încăpere a unei clădiri administrative a spitalului a izbucnit un incendiu la echipamentul de încălzire aflat în interior, cauza probabilă fiind un scurtcircuit electric.  

A fost anunțat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, iar pompierii s-au deplasat rapid la fața locului. Între timp, angajații spitalului au intervenit cu mijloacele de stingere a incendiilor disponibile, reuşind astfel să țină sub control flăcările şi împiedicând propagarea lor. Ajunși la fața locului, pompierii au intervenit și au stins integral focul, întreaga intervenţie a durat circa 30 de minute.

Din fericire, în urma incendiului au rezultat doar pagube materiale, iar activitatea medicală nu a fost perturbată.

Spitalul Judeţean de Urgenţă a pus și pune în continuare accent pe instruirea personalului şi prevenirea unor astfel de situații. Primul exercițiu de stingere a incendiilor, la care au participat angajaţii spitalului nostru, s-a desfășurat în anul 2011.

Îi felicităm atât pe colegii noştri, cât şi pe pompierii care au intervenit la acest incendiu, pentru intervenția promptă”, se arată într-un comunicat de presă trimis de spital.

Managerul SJU Covasna, András-Nagy Robert a spus, pentru Observatorul de Covasna, că pagubele materiale nu sunt însemnate. Totodată, acesta a punctat că exerciții de pregătire în caz de incendiu au loc din 2011 anual, iar că utilitatea acestora s-a văzut acum, când angajații au intervenit prompt, ținând focul sub control, să nu se extindă, până când au venit pompierii.

La sosirea pompierilor militari, incendiul de la magazia din curtea spitalului se manifesta cu flacără deschisă, în interiorul unei încăperi. Exista totuși posibilitatea extinderii la întreaga clădire și la o anexă învecinată, dar nu a durat mult până când focul a fost stins.

Pompierii s-au deplasat la fața locului cu două autospeciale cu apă și spumă, o autoscară mecanică și o ambulanță SMURD.

În contextul în care incendiul a izbucnit de la un scurtcircuit, ISU Covasna recomandă tuturor cetățenilor să utilizeze cu responsabilitate instalațiile electrice și pentru orice intervenție/reparație să solicite ajutorul unui specialist.

Sursa foto: ISU Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.