ACTUALITATE 31 martie 2022

Incendiu la o magazie din curtea Spitalului Județean din Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 2501 vizualizări

S-au înregistrat doar pagube materiale; misiunea pompierilor a durat circa 30 de minute

UPDATE: Spitalul Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe transmite că activitatea medicală nu a fost afectată în nici un fel de incendiul izbucnit joi dimineață. 

O magazie din curtea Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe a fost cuprinsă de flăcări, după ce un foc a izbucnit din cauza unui scurtcircuit. Incendiul risca să se extindă la o anexă învecinată. Misiunea pompierilor a durat aproximativ 30 de minute. Din fericire, focul a produs doar pagube materiale.

Dimineață, puțin după ora 06.00, un incendiu a fost anunțat la o magazie din curtea Spitalului Județean din Sfântu Gheorghe. Pompierii s-au deplasat la fața locului, în cel mai scurt timp, cu 2 autospeciale cu apă și spumă, o autoscară mecanică și o ambulanță SMURD.

La sosirea pompierilor militari, incendiul se manifesta cu flacără deschisă, în interiorul unei încăperi, existând posibilitatea extinderii la întreaga clădire și la o anexă învecinată.

Intervenția echipajelor aflate în misiune a durat circa 30 de minute, iar în urma evenimentului produs din cauza unui scurtcircuit electric s-au înregistrat doar pagube materiale.

În acest sens, recomandăm tuturor cetățenilor să utilizeze cu responsabilitate instalațiile electrice și pentru orice intervenție/reparație să solicitați ajutorul unui specialist”, se arată într-o informare de presă transmisă joi de ISU Covasna.

Aceeași sursă informează și că azi noapte a ars și o magazie de lemne a Școlii Primare din localitatea Valea Dobârlăului.

În urma incendiului au ars magazia de lemne în proporție de circa 90%, pe o suprafață de 20 de mp, precum și o parte din lemnele de foc și brichetele de rumeguș depozitate in interior.

Pompierii au stabilit că incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza folosirii intenționate sau din culpă a condițiilor pentru a genera evenimentul”, mai transmite ISU Covasna, informând, totodată, că la această intervenție au luat parte două autospeciale cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

De precizat este că ieri pompierii s-au luptat ore în șir și cu incendii de vegetație.

Sursa foto: ISU Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.