ACTUALITATE 13 februarie 2014

Spitalul Județean așteaptă donația Szotyori

de Székely Emőke | 137 vizualizări

Sedinta Consiliului Judetean Covasna de joi a avut loc la Aita Mare

Consiliul Județean Covasna s-a întrunit joi într-o ședință extraordinară la Aita Mare, unde printre altele a fost votat proiectul de hotărâre prin care CJ va trebui să plătească în această lună suma de 600.000 de euro, contravaloarea chiriei și a dobânzilor aferente folosirii clădirii Consiliului Județean între anii 2005-2008.

„Respectăm proprietatea privată, vom plăti suma stabilită de Curtea de Apel Brașov chiar dacă această sumă presupune un efort financiar însemnat pentru Consiliul Județean. De asemenea fac un apel la domnul Szotyori Nagy Áron: îl rog să doneze întreaga sumă Spitalului Județean, acelei instituții care a fost înființată de bunicul său și care poartă numele vestitului medic Dr. Fogolyán Kristóf” – a declarat președintele CJ, Tamás Sándor.

Aleșii județeni au fost primiți la Aita Mare de primarul Bihari Edömér, care a mulțumit Consiliului Județean pentru suma de 100.000 de lei alocată din fondul de rezervă pentru reconstrucția cabinetului medical distrus într-un incendiu la începutul anului. Cei 100.000 de lei reprezintă o treime din valoare totală a investiției necesare, tot atât va aloca și Primăria Aita Mare, iar restul va fi suportat de întreprinzători locali.

Tot legat de Aita Mare, unde podul ce leagă localitatea de Apața a fost închis, este acea veste că reprezentanții CJ au promis să înceapă discuții cu Ministerul Apărării Naționale în vederea amplasării unui pod militar de rezervă, care să poată fi folosit de localnici până când podul dezafectat va fi reconstruit.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.