ACTUALITATE 31 iulie 2014

Spațiile de joacă pentru copii sunt periculoase?

de Székely Emőke | 258 vizualizări

CJPC a amendat Primăria Sfântu Gheorghe, care a contestat sancţiunea

În urma unui control al inspectorilor Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Covasna, Primăria Sfântu Gheorghe a fost amendată pentru nereguli găsite la parcurile de joacă pentru copii. Primăria spune însă că locurile de joacă sunt sigure.

Într-un comunicat emis de CJPC Covasna, se spune că Primăria Sfântu Gheorghe a fost amendată cu suma de 10.000 de lei pentru anumite nereguli găsite de inspectori în urma verificării locurilor de joacă pentru copiii din oraș. „Spaţiile de joacă pentru copiii din municipiul Sf. Gheorghe nu deţin autorizaţii de funcţionare, nu au asigurate împrejmuirea, o parte dintre echipamente conţin materiale metalice care pot intra în contact cu corpul uman, nu sunt inscripţionate cu informaţiile prevăzute de lege, echipamentele nu au instrucţiunile de utilizare, desenele de ansamblu, instrucţiunile de montaj şi întreţinere” – se arată în comunicatul menționat.

Managerul orașului, Czimbalmos-Kozma Csaba, a declarat că a contestat amenda și susține că locurile de joacă sunt sigure. „Noi considerăm că aceste locuri de joacă sunt sigure pentru că atunci când am cumpărat echipamentele, am acceptat doar oferte de la firme autorizate ISCIR, iar aceste echipamente sunt supravegheate în permanență de doi angajați de la grădinăria comunală” – a declarat Czimbalmos-Kozma Csaba.

Acesta a mai spus că nu au înregistrat cazuri în care copiii să se fi accidentat din cauza faptului că echipamentele nu au fost sigure.

În ceea ce privește îngrădirea parcurilor de joacă, acesta a spus că acolo unde se impune, vor pune garduri de lemn sau plastic, adăugând că așteaptă sugestii de la părinți care sunt rugați să semnaleze eventuale nereguli.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
Eugen, 3 august 2014
@ incze.erno- Cu tot respectul, fii te rog mai clar. Nu am priceput ce vrei sa zici! Doar daca vrei!
Doru, 3 august 2014
Propuneri ziceți domnule administrator? Păi dacă nu sunteți capabil sa vedeți cu ochiul liber lăsați pe altul mai capabil. Trebuiesc împrejmuite, pentru ca cei mici sa fie protejați, de citeste integral
incze.erno, 3 august 2014
da unde sa nascut ne priceputul asta acolo nu spati de joaca si buda era un tarus, sau intre cocien fundul gradini, neam nobil
Eugen, 2 august 2014
De aici, se intelege că, fiind judetean, acest comisariat, a verificat tot judetul la jocuri de joaca pentru copii si a gasit baiul doar la Dl. Antal A. in "parohie" . Eu, mă cam îndoiesc de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.