ACTUALITATE 9 decembrie 2011

Şi totuşi, CL sprijină multiculturalismul

de Székely Emőke | 100 vizualizări

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a adoptat ieri hotărârea privind sprijinirea activităţilor multiculturale şi interculturale.

Aşa cum era de aşteptat, şedinţa extraordinară de ieri a Consiliului Local Sfântu Gheorghe a avut discuţii aprinse. Pe ordinea de zi s-a aflat proiectul de hotărâre cu privire la sprijinirea activităţilor multiculturale şi interculturale, proiect care a primit aviz nefavorabil din partea Comisiei pentru Cultură a Consiliului Local. Militantul multiculturalismului în Sfântu Gheorghe, consilierul Mădălin Guruianu, a prezentat proiectul astfel: „Acest proiect, până la urmă, vrea în momentul de faţă să arate spre ce direcţie putem să ne îndreptăm. Ştiu foarte bine că nu există niciun ban, în momentul de faţă, prevăzut în buget. Ştiu foarte bine că urmează să încercăm să găsim o anumită sumă de bani, de aceea am şi pus întrebarea. Cum de bugetul din Sfântu Gheorghe poate fi mai bogat cu o sumă atât de mare, de peste un milion de lei noi? Până la urmă, este vorba de o tendinţă, este vorba despre cei 25.000 de lei pe care i-am solicitat încă de anul trecut, în discuţiile pe care le-am avut şi cu o parte dintre dumneavoastră, şi cu domnul primar. Este, până la urmă, o chestiune pe care mi-o doresc foarte mult, şi cred că ar trebui să ne-o dorim fiecare dintre noi.”

Consilierii PCM, dar şi Rodica Pârvan (PSD), au fost împotriva acestui proiect de hotărâre, şi şi-au susţinut punctul de vedere şi în plen. „Acest tip de proiecte de multiculturalitate nu funcţionează nicăieri în Europa. Deci, are rost să ne asumăm o tendinţă care nu mai este populară? Merită să ne gândim şi la acest aspect, pentru că, din păcate, sub semnul multiculturalităţii se realizează multe lucruri care sunt în defavoarea populaţiei autohtone. Deci, în acest sens, eu consider că nu e nevoie de înfiinţarea unui fond separat” – a spus consilierul PCM Bereczki Kinga. Consilierul Rodica Pârvan este de părere că o astfel de iniţiativă este o simplă speculaţie, şi a cerut ca înainte de a adopta hotărârea, proiectul să se mai discute în comisii pentru a lămuri câteva noţiuni.

Până la urmă, proiectul de hotărâre care priveşte finanţarea evenimentelor culturale organizate de către români şi maghiari, împreună, a trecut cu 11 dintre cei 18 de consilieri prezenţi votând „pentru”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Vasi, 9 decembrie 2011
Da,il sprijina pe hartie si atat.As vrea ca acest Consiliu care sprijina cu atata pasiune multiculralismul sa vina cu niste dovezi,sa vedem ce sume s-au cheltuit pentru populatia maghiara si cat sa citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.