ACTUALITATE 30 decembrie 2011

(Şi) În 2012 Sfântu Gheorghe va arăta ca un șantier

de Székely Emőke | 97 vizualizări

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, este mulțumit de realizările din anul ce tocmai se termină. La ultima conferință de presă din acest an el a vorbit despre acțiunile de modernizare și reabilitare din 2011, dar și despre planurile pentru anul viitor.

„Anul acesta am reușit reabilitarea totală a peste 20 de străzi. Este adevărat că în unele cazuri lucrările au fost începute încă de anul trecut, dar sunt și cazuri în care în 2011 am început și am reușit să și terminăm lucrările. Străzile Kőrösi Csoma Sándor, Bisericii, Zöld Péter sunt doar câteva dintre acele străzi unde au fost terminate lucrările de canalizare, dar și de asfaltare. De asemenea, o realizare importantă este construirea sensului girator de la gară, traficul fiind fluidizat în acea zonă. Nu trebuie uitate nici evenimentele organizate în 2011 pentru că este important ca după o lucrare terminată să urmeze un eveniment de societate. Galopiada Secuiască, Târgul de Toamnă sau cel de Crăciun au avut menirea de a consolida relațiile de socializare între autoritatea publică și localnici” – a declarat primarul.

Urmează anul trotuarelor

El a mai spus că anul 2012 va fi anul trotuarelor. Se vor reconstrui trotuarele pe bulevardele 1 Decembrie 1918, Grigore Bălan, dar și pe strada Nicolae Iorga. Odată ce aceaste trotuare vor fi terminate, pe ele vor fi marcate piste pentru bicicliști. La fel se va întâmpla și pe recent renovatele străzi Kőrösi Csoma Sándor și Bisericii, pe care de la anul se va circula pe un singur sens.

Tot la anul se vor termina și lucrările de modernizare din Piața Mihai Viteazul, iar primarul a dat asigurări că în cazul în care unele porțiuni ale pieții nu vor fi modernizate corespunzător, va cere refacerea lucrărilor.

„Și în anul 2012 Sfântu Gheorghe va arăta ca un șantier, dar le cer locuitorilor orașului să aibă răbdare pentru că la final rezultatul va fi pe măsura așteptărilor. Sper să reușim deschiderea percului industrial de la Câmpul Frumos, și astfel se vor crea și noi locuri de muncă. La anul mă voi ocupa personal de prezentarea situației reale în ceea ce privește șomajul în Sfântu Gheorghe” – a mai spus Antal.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
jancu.hu, 13 ianuarie 2012
Rusine sa ai tu latraule deysimoni, ca mai si comentezi.
deysimoni, 30 decembrie 2011
Da dupa ce ca anul asta arata URAT (cum a fost denumit de multi artisti) la fel se va intampla si la anul- ACEIASI BATAIE DE JOC ca si acum (noriu pe trotuare ca se fac trotuarele in ajunul citeste integral
jancu.hu, 30 decembrie 2011
OK de la naul 2012 dati i drumul Antal Arpad Primar , number wone!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.