ACTUALITATE 23 mai 2018

Sfântu Gheorghe vrea să intre în rândul orașelor inteligente

de Geanina Lupșa | 537 vizualizări

În cadrul proiectului CLEVER Cities sunt implicați 34 de parteneri din 12 țări

Municipiul Sfântu Gheorghe va participa la programul internațional CLEVER Cities. Reședința județului Covasna ar putea obține peste 80.000 de euro, fonduri nerambursabile pentru îmbunătățiri economice și regenerare urbană.

Hotărârea de a lua parte la proiectul în care sunt implicate 12 țări a fost aprobată în ședința extraordinară a Consiliului local, din data de 17 mai.

Proiectul Internațional CLEVER Cities finanţat în baza programului de cercetare şi inovare Horizon 2020 al Uniunii Europene, încearcă să găsească soluții în domeniul regenerării urbane, combaterea schimbărilor climatice, utilizarea eficientă a resurselor și materiilor prime.

,,Cu câteva luni în urmă autoritățile de la Mediu ne-au atras atenția asupra posibilității de a participa la proiectul CLEVER CITIES. Este vorba despre un parteneriat între 12 țări în cadrul căruia participă autorități locale, instituții, facultăți. Bugetul acestui program este de peste 14 milioane de euro, pentru orașul nostru putem obține 81.125 de euro, 100% fonduri nerambursabile, durata acestor propuneri, din cadrul acestui program este  de 5 ani și se va încheia în anul 2023, după care se vor putea aplica soluțiile găsite în cadrul acestui program”, a spus   la ședința de joi, viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe Sztakics Éva-Judit.

În cadrul programului se vor crea, implementa și gestiona NBS-uri (NBS- Nature based Solutions- Soluții bazate pe natură) adaptate la nivel local cu scopul de a îmbunătății situația economică și de a regenera din punct de vedere social mediul urban.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.