Sfântu Gheorghe va avea un mic parc de distracţii la Ştrand
Locuitorii din Sfântu Gheorghe care au votat pe site-ul Primăriei în legătură cu modernizarea Ştrandului au decis că vor recontrucţia acestuia după modelul unui parc de distracţii
Primăria Sfântu Gheorghe a lansat pe pagina oficială www.sfantugheorgheinfo.ro (și www.sepsiszentgyorgyinfo.ro) un sondaj de opinie prin care cetăţenii oraşului erau invitaţi să aleagă între două variante de reabilitare a Ştrandului, astfel încât bazinul mare fie să îşi păstreze actuala formă, fie să se reconstruiască cu amplasarea de tobogane şi alte elemente de distracţie.
În sondajul online al municipalităţii s-au înregistrat, până pe 15 februarie, când era data limită a acestuia, aproape 1300 de voturi, 85% dintre acestea mergând spre modernizarea totală a Ştrandului şi transformarea acestuia într-un mic parc de distracţii.
“Vom lua în serios părerea şi dorinţa cetăţenilor, deoarece nu am lansat degeaba acest sondaj. Dacă nu ne interesa ceea ce vor oamenii, luam o decizie direct în Consiliul Local, dar pentru că acum am avut o dilemă legat de cea mai bună soluţie, am decis să organizăm sondajul şi astfel am primit răspunsul direct de la oameni. Pentru că se doreşte o modernizare totală, ceea ce pot spune acum este că lucrările vor începe probabil abia anul viitor, fiind un proiect care implică fonduri ridicate şi pentru care deja căutăm posibile finanţări”, a explicat primarul Antal Arpad.
Potrivit municipalităţii, în urmă cu câţiva ani a fost realizat un studiu de prefezabilitate referitor la modernizarea Ştrandului, care a arătat că realizarea unui parc de distracţii ar impune costuri mai mari de investiţii care însă s-ar amortiza în timp, deoarece nu ar mai exista un consum de apă atât de mare, odată cu micşorarea bazinului, în vreme ce modernizarea bazinului cu păstrarea actualelor dimensiuni ar implica cheltuieli mari pe viitor, cel puţin referitor la consumul de apă.
Potrivit studiului realizat în trecut de către municipalitate, reabilitarea şi modernizarea totală a bazei Ştrandului din Sfântu Gheorghe a fost evaluată la peste 700.000 de euro, însă preţul final ar depinde de multe alte elemente, printre care oferta de la licitaţia de execuţie.
În ceea ce priveşte rentabilitatea Ştrandului, municipalitatea susţine că în lunile de vară ale anului trecut, acesta a mers pe profit, existând zile în care s-au vândut şi 2.000 de bilete.