ACTUALITATE 28 martie 2013

Sfântu Gheorghe va avea buget săptămâna viitoare

de Monica Vrânceanu | 229 vizualizări

Bugetul iniţial al oraşului va fi de 107 milioane de lei

Consiliul Local (CL) Sfântu Gheorghe ar putea aproba, săptămâna viitoare, bugetul pe 2013, care va fi pentru început de aproximativ 107 milioane de lei. Primarul Antal Árpád a declarat că aceasta este prima oară când bugetul local se aprobă atât de târziu – pentru că bugetul național a fost adoptat târziu și pentru că nu s-au cunoscut, până de curând, sumele defalcate din TVA.

În ceea ce privește planurile pe acest an, Antal Árpád a declarat că intenționează să continue și să finalizeze acele investiții care au fost inițiate deja, dar și să acceseze noi fonduri europene. Primarul susține că deși nu se aşteaptă la o foarte mare susţinere financiară guvernamentală, se vor realiza, totuşi, investiţii serioase.

Vor continua lucrările programului de modernizare a reţelei de apă şi canalizare, se dorește finalizarea Ștrandului înainte de începerea sezonului, iar după Zilele Sfântu Gheorghe vor fi demarate lucrările şi pe strada Oltului, pentru ca acestea să poată avansa pe perioada verii, şi să fie finalizate până în toamnă. Se va mai lucra la modernizarea Pieței Mihai Viteazul și în zona Parcului Industrial de la Câmpul Frumos.

Potrivit lui Antal Árpád, o sumă destul de importantă din buget va merge către Cultură și programele de tineret.

„Întotdeauna am susținut aceste activități, iar instituțiile de cultură vor beneficia de cea mai mare sumă din buget. Asta inclusiv pentru că în România nu există o finanțare corectă a instituțiilor și actelor de cultură, plus că Sfântu Gheorghe este singurul oraș cu 60.000 de locuitori care susține de la bugetul local două teatre. Pe lângă teatre, mai avem și alte instituții de cultură… Asta în vreme ce Ministerul Culturii finanțează bugetele unor instituții culturale din orașe mari cu reală putere economică, în vreme ce orașele mici finanțează ele cultura”, a mai spus primarul, care crede că acest mod de abordare, fără evaluări corecte, nu e doar incorect ci și păgubos.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.