ACTUALITATE 10 mai 2011

Sfântu-Gheorghe se implică în Săptămâna Naţională a Voluntariatului

de Monica Vrânceanu | 49 vizualizări

Centrul de Voluntariat HITI coordonează în județul Covasna Săptămâna Națională a Voluntariatului (SNV), eveniment naţional menit să mobilizeze cât mai mulţi voluntari care să contribuie la dezvoltarea comunităţilor în care activează, urmărind să atragă sprijinul celorlalţi pentru activitatea voluntarilor şi recunoaşterea meritelor acestora.

Coordonatorul Centrului de Voluntariat HITI, Kelemen Eva Orsolya, a declarat că evenimentului i s-au alăturat 19 organizații care vor derula peste 30 de activităţi prin care vor arăta importanţa voluntariatului în judeţul Covasna.

În cadrul acestei săptămâni, Centrul de Voluntariat HITI organizează și prima ediţie a programului VoluntEXPO, unde organizaţiile covăsnene îşi vor putea prezenta activităţile desfăşurate şi planificate pentru 2011.

În cadrul SNV, Clubul de Dezbateri din Sfântu Gheorghe are programată o dezbatere publică, pornind de la subiectul dezbătut pe larg în cadrul competiţiei Saint George City of Debate -  “Voluntariatul şi implicaţiile sale asupra vieţii tinerilor”.

Discuția deschisă despre rolul educației non-formale, în care accentul se va pune pe importanța voluntariatului, precum şi pe cea mai recentă modificare a programei de învăţământ prin care debate-ul a fost introdus ca şi materie opţională în liceele din ţară, va avea loc joi de la ora 18 la  Centrul de Tineret din Colegiul Național Mihai Viteazul.

SNV este considerată a fi un eveniment național de recunoaștere publică a voluntarilor, peste 200 de organizații și instituții din întreaga țară implicându-se în activitățile acesteia, care vor dura până pe 15 mai, sub sloganul “Anul acesta se poartă voluntariatul. Fii la modă, voluntariatul îţi vine bine!”.

În plin An European al Voluntariatului 2011, ediţia din acest an este cea de-a zecea ocazie cu care voluntari şi organizaţii din diverse colţuri ale ţării sărbătoresc concomitent, prin acţiune, zilele dedicate voluntariatului şi recunoaşterii meritelor acestuia.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.