ACTUALITATE 28 iunie 2011

Sfântu-Gheorghe se gospodărește prin lucrări de infrastructură

de Monica Vrânceanu | 60 vizualizări
Primăria Sfântu-Gheorghe derulează în prezent mai multe lucrări de reabilitare a străzilor și altor obiective urbane, acestea fiind executate în paralel și în limita posibilităților financiare. Potrivit directorului Direcției de Urbanism din Primărie, Biro Laszlo, una dintre cele mai importante lucrări ale municipalității a fost finalizată de curând: este vorba despre reabilitarea totală a parcării din spatele Pieței

Primăria Sfântu-Gheorghe derulează în prezent mai multe lucrări de reabilitare a străzilor și altor obiective urbane, acestea fiind executate în paralel și în limita posibilităților financiare.

Potrivit directorului Direcției de Urbanism din Primărie, Biro Laszlo, una dintre cele mai importante lucrări ale municipalității a fost finalizată de curând: este vorba despre reabilitarea totală a parcării din spatele Pieței Centrale din Sfântu-Gheorghe.

”Parcarea este cuprinsă între străzile Crângului și Îngustă, aceasta din urmă fiind reabilitată cu covor asfaltic, odată cu refacerea parcării. O altă lucrare importantă legată de modernizarea străzilor este cea a străzii Romulus Cioflec care se află în modernizare completă, unde lucrările se desfăşoară într-un ritm bun, fiind deja realizate trotuarele şi bordurile, în vreme ce carosabilul este pregătit pentru turnarea covorului asfaltic. Lucrările se desfăşoară într-un ritm bun şi pe strada Zöld Péter, unde lucrările la reţeaua de canalizare, apă şi alte lucrări subterane s-au finalizat, iar la ora actuală lucrează cei de la Distrigaz. În momentul în care toate conductele vor fi puse la locul lor, se vor iniția lucrările la fundaţia străzii, turnarea covorului asfaltic şi lucrările la borduri şi trotuare”, a explicat Biro Laszlo.

Lucrări ample au loc în prezent și pe strada Podețului, unde în prezent se schimbă conductele de apă, vechi de zeci de ani. Planurile municipalității prevăd ca lucrările de aici să fie finalizate până la sfârşitul anului, urmând a fi turnat și un covor asfaltic.

 

„Ritm bun” în Piaţa Mihai Viteazul

Referitor la Piața Mihai Viteazul, cei de la Primărie apreciază că lucrările de aici ”avansează într-un ritm bun” iar în scurt timp vor fi amplasate bordurile, astfel că începe să se contureze forma definitivă a Pieţei. Lucrările de reabilitare ale Pieței au fost reluate în primăvara acestui an, beneficiind de existența a 1,5 milioane de lei de la Ministerul Turismului și Dezvoltării și fiind prevăzut ca în acest an municipalitatea să mai primească un milion de lei, iar în 2012 încă un milion, de la același minister. Valoarea totală a proiectului reabilitării Pieţei Mihai Viteazul este de aproximativ 5 milioane de lei.

Chiar dacă s-au schimbat condițiile Programului național de izolare termică, Sfântu-Gheorghe rămâne în continuare fruntaș pe țară în cadrul acestui program, iar izolarea termică a blocurilor se desfăşoară în prezent pe Aleea Hărniciei şi pe Aleea Avântului; conform planurilor, aceste lucrări vor fi finalizate în vara acestui an.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
a, 29 iunie 2011
speram ca va fi asfaltata si strada muncitorilor in viitorul apropiat
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.