ACTUALITATE 16 august 2011

Sfântu-Gheorghe, în curând supravegheat video

de Monica Vrânceanu | 56 vizualizări

Mai multe puncte importante sau critice din  Sfântu-Gheorghe vor fi supravegheate, în scurt timp, de camere de luat vederi, după ce municipalitatea a achiziționat o serie de sisteme în acest sens care au fost deja montate.

Autoritățile locale consideră că prin amplasarea unor sisteme video de supraveghere se va contribui la îmbunătățirea ordinii publice din oraș, astfel că unul dintre punctele care vor fi curând în bătaia camerelor este blocul Sing-Sing din cartierul Ciucului, dar și magazinele din apropierea acestuia.

Directorul Direcției de Asistență Comunitară, Tanko Vilmos, a declarat că supravegherea a ceea ce se întâmplă în blocul Sing-Sing este absolut necesară, deoarece aici au loc numeroase scandaluri și conflicte între cei care ocupă locuințele, drept pentru care este foarte important să se știe ce se întâmplă exact de fiecare dată.

O altă cameră video se montează la colţul străzii Petőfi Sandor, având în vizor spaţiul din faţa Hotelului Bodoc, unde se află în prezent Fotografia circulară 1848. În plus, Primăria a pus la punct și planul de amplasare a camerelor de supraveghere pentru intrările și ieșirile din Sfântu-Gheorghe.

Potrivit administrației locale, sistemul nu funcționează deocamdată la capacitate maximă, Poliția Locală nefiind conectată la acesta. Șeful Poliției locale Sfântu-Gheorghe, Hadnagy Istvan, a declarat că la camerele de supraveghere vor avea acces, alături de instituția pe care o conduce, și cei de la Inspectoratul Județean de Poliție Covasna.

”Camerele sunt deja montate și alimentate cu energie electrică, însă deocamdată nu se află în supravegherea nimănui, deoarece acest lucru trebuie realizat, ca legătură, de o firmă specializată. Am purtat discuții în acest sens, iar legătura finală va fi făcută săptămâna viitoare, urmând să aibă acces la imagini și Poliția Locală, care va lucra în acest sens cu dispecerii de serviciu”, a explicat Hadnagy.

Potrivit acestuia, chiar dacă în Sfântu-Gheorghe nu există un grad ridicat de infracționalitate, aceste camere video vor ajuta, cu siguranță, din punct de vedere al prevenției.

”Este dovedit deja faptul că în zonele cu supraveghere video faptele de infracționalitate se reduc, oamenii știindu-se supravegheați. În plus, este mult mai ușor de identificat autorul unei astfel de fapte dacă avem înregistrarea, dovedirea faptei fiind iarăși mai ușoară”, a mai arătat șeful Poliției Locale, subliniind totodată că amplasarea camerelor la intrările și ieșirile din oraș va oferi un mai bun control și o mai bună imagine autorităților polițienești cu privire la ceea ce se petrece în urbe.

Supravegherea intrărilor și ieșirilor din Sfântu-Gheorghe este susținută inclusiv de conducerea IJP Covasna și de către prefectul Gyorgy Ervin, acesta din urmă fiind de părere că un astfel de sistem, oricât de costisitor ar fi, ar ajuta foarte mult la identificarea celor care comit diverse infracțiuni atunci când se află în trecere prin oraş.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.