ACTUALITATE 12 octombrie 2014

Senatorul PNL, Marius Obreja: „Acciza pe carburant este mită politică”

de Székely Emőke | 125 vizualizări

Președintele PNL Covasna, senatorul Marius Obreja, critică din nou guvernul Ponta, spunând că banii colectați din acciza suplimentară pe carburant au fost direcționaţi acelor administrații publice la care primarii sau consilierii au migrat în barca PSD.

„Consider că este una dintre crimele politice pe care guvernul Ponta le face. Am fost printre cei care la instituirea acestei accize suplimentare am considerat că numai așa putem să facem rapid o minimă structură de autostrăzi și căi de comunicație în România, dar și atunci am susținut ca banii colectați din această taxă să rămână în conturile CNADNR, și să se cheltuiască numai pentru autostrăzi. Toată suma colectată până acum din acești eurocenți este deja dirijată către primăriile și personajele politice traseiste” – a declarat Marius Obreja.

Acesta a mai spus că efectul așteptat, și anume scăderea consumului de carburant, se compensa dacă creștea rapid infrastructura. În opinia lui acest efect este triplat de faptul că guvernul nu le-a restituit transportatorilor cota parte de 4 eurocenți pe care a promis-o.

Nu neg faptul că primăriile au nevoie de sprijin pentru propriile investiții, dar nu din acești bani. Începând de duminică vom socoti la nivelul întregii țări și vom avea oglinda migrațiilor, și din datele preliminare se vede direct că fonduri de la Ministerul Dezvoltării al domnului Dragnea s-au dus la o administrație publică, la acea administrație s-a migrat. Se va putea face o legătură directă în toate situațiile, banii au fost folosiți ca mită politică” – a punctat senatorul.

Obreja a menționat că în Covasna situația e stabilă, și nu are cunoștințe despre posibile migrări la nivelul județului.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Ionhanis, 13 octombrie 2014
in tara asta de 25 de ani se tot migreaza in directia "putere", unde nu merge alianta.
lili, 13 octombrie 2014
Dl asta a uitat ca in acea zi de "martea neagra" pentru Romania sau de "joia ipocriziei", PNL a fost partas cand era la guvernare cu PSDul lui Ponta .. Noi NU am uitat, sunteti toti din acelasi aluat citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.