ACTUALITATE 12 iunie 2013

Se pare că vor fi bani pentru Căminul social

de Székely Emőke | 89 vizualizări

Municipalitatea a primit promisiuni că Ministerul Dezvoltării va aloca suma de 200.000 de lei pentru acest scop

În luna septembrie a anului trecut, 30 de familii s-au mutat în Căminul social aflat pe strada Lunca Oltului din Sfântu Gheorghe. Pe atunci administrația publică locală spunea că alte 30 de familii vor locui aici după ce o scară de bloc cu 30 de apartamente va fi renovată și modernizată. Lucrările s-au oprit însă la finele anului trecut, din lipsă de bani.

Viceprimarul Tischler Ferenc spune că a primit promisiuni cum că Ministerul Dezvoltării va aloca suma de 200.000 de lei pentru acest scop. Până când vor veni banii, Consiliul Local Sfântu Gheorghe va întocmi un raport despre fiecare familie care se află deja în locuințele sociale.

„În toamna anului trecut am predat locuințele pe baza unor contracte pe timp de un an. În acest contract am inclus câteva reguli care trebuie respectate de locuitori, în caz contrar vor trebui să plece din acele apartamente. De exemplu, trebuie să fie la zi cu plata utilităților, să respecte normele de conduită și de curățenie. Contractele expiră în luna septembrie, însă dorim ca până la sfârșitul lui august să terminăm evaluările familiilor care stau în căminul social” – a declarat Tischler Ferenc.

Viceprimarul a spus că în cazul în care vor veni banii de la București, în decurs de câteva luni vor termina renovarea apartamentelor deocamdată nelocuite. Potrivit planului, aici vor fi mutate familii din Sing-Sing, iar acestea vor trebui să respecte aceleași condiții ca și cei care au primit un astfel de apartament anul trecut.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.