ACTUALITATE 28 aprilie 2014

Se lucrează în tot oraşul... din nou!

de Székely Emőke | 163 vizualizări

Primăria Sfântu Gheorghe și-a propus să asfalteze în jur de 10 străzi

Primăria Sfântu Gheorghe efectuează lucrări în mai multe părți ale orașului. La fel ca în anii trecuți, se lucrează pe mai multe fronturi, iar primarul Antal Árpád spune că își dorește să nu mai avem străzi fără asfalt în oraș.

Asfaltări

Primarul Antal Árpád a declarat că se lucrează pe mai multe străzi din oraș, iar aceste lucrări vor continua și în perioada următoare. „Avem câteva străzi în care am început lucrările anul trecut, și la vremea aceea spuneam că vom turna stratul de uzură în primăvară. Acest lucru s-a și întâmplat pe străzile Nicolae Bălcescu, Bánki Dónát, Victor Babeș, Porumbeilor și Vulturului, aici am terminat asfaltarea și am schimbat și stâlpii de iluminat. Pe strada Podețului am pregătit asfaltarea trotuarelor, iar la stadionul mic se lucrează continuu” – a declarat Antal Árpád.

Stâlpi de iluminat schimbați

Acesta s-a arătat mulțumit și de ritmul în care stâlpii de iluminat din oraș sunt schimbați și a adresat mulțumiri conducerii Electrica pentru ajutor. „Aș vrea să accentuez faptul că în ceea ce privește schimbarea stâlpilor de iluminat și ascunderea cablurilor în pământ, atitudinea directorului Electrica, Józsa Csaba, a fost una exemplară. Fără ajutorul lui nu am fi putut realiza ceea ce ne-am propus. Dânsul a adus investiții de milioane de euro în oraș, și în timp ce la Satu Mare, de exemplu, nu s-a reușit schimbarea stâlpilor nici măcar pe o stradă, la Sfântu Gheorghe nici nu știm pe câte străzi nu mai avem stâlpi vechi. Înainte ca el să devină director, am întâmpinat greutăți când am vrut să schimbăm un singur stâlp” – spune Antal Árpád.

Strazi lucrari asfaltare Sfantu Gheorghe aprilie 2014 - 6

Locuitori mulțumiți

Cei care locuiesc pe străzile în care aceste lucrări de asfaltări s-au terminat spun că în sfârșit au o stradă în care se poate circula normal. „A fost groaznic. Pe timp de ploaie noroiul și apa ajungea aproape până la genunchi, era imposibil să circulăm, iar pe timp uscat era praf. A fost o perioadă cu multe neplăceri, dar mă bucur că s-a terminat și acum avem o stradă asfaltată, frumoasă. Sper să nu ne trezim că ceva nu este în ordine și că trebuie să spargă asfaltul proaspăt” – ne-a declarat o locatară de pe strada Porumbeilor.

Urmează alte străzi

Primarul spune că și anul acesta vor pune accent pe străzile care nu au fost niciodată asfaltate. „În ultimii ani am asfaltat 8 străzi unde niciodată n-a fost asfalt, 11 unde era beton, 9 unde era beton și asfalt, și 19 unde înainte a fost pământ și asfalt. Aici sunt incluse și parcările, întrucât am avut multe situații în care în parcări era puțin asfalt și mult pământ. Aceste lucrări vor continua și în perioada următoare, ne-am propus să asfaltăm 10-15 străzi anul acesta. Sper să ajungem cât de curând ca în Sfântu Gheorghe să nu avem străzi cu pământ în zonele unde PUZ-ul este rezolvat. Acolo unde PUZ-ul nu este în ordine, iar străzile nu sunt în proprietatea administrației publice locale, nu putem face investiții. Din păcate sunt asemenea zone în oraș, de exemplu pe străzile paralele cu strada Ciucului. Încercăm să le rezolvăm, însă problema e că în trecut autorizațiile de construcție se acordau foarte ușor, fără ca PUZ-urile să fie în ordine, fără ca străzile să fi fost date primăriei. Căutăm soluții pentru rezolvarea acestor situații” – spune primarul.

Piața Mihai Viteazul nu este terminată

În ceea ce privește Piața Mihai Viteazul, edilul a arătat că nu este mulțumit de calitatea lucrărilor, motiv pentru care nu au preluat lucrarea. Antal spune că în perioada următoare va fi terminată fântâna arteziană, însă sunt probleme în ceea ce privește iluminatul public în Piață. „Nu am preluat lucrarea pentru că sunt mai multe lucruri care nu corespund cerințelor. Le-am spus constructorilor să remedieze problemele, iar în cazul în care nu o vor face, vom rezolva noi din banii luați de la ei drept garanție. Acesta este sistemul pe care îl folosim, luăm o garanție de la constructori pentru asemenea situații. Astfel dacă o firmă nu rezolvă problemele ivite, o facem noi, iar ea va pierde acei bani” – a declarat Antal Árpád.

În această perioadă lucrează și angajații care se ocupă cu plantarea florilor în spațiile publice. Așa se face că mii de lalele, narcise și alte flori de primăvară înfrumuseţează atât parcurile din oraș, cât și rondurile de la sensurile giratorii.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
R, 28 aprilie 2014
unele strazi sint praf de ani de zile, dar deh, daca nu locuieste nici un "demnitar" pe acolo, slabe sanse sa miste ceva. si cind o sa puste un cablu subteran tot pe banii nostrii o sa sape si o sa citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.