ACTUALITATE 6 octombrie 2011

Se destramă Sepsi BC?

de Székely Emőke | 130 vizualizări

Echipa locală de baschet feminin îşi va decide soarta peste câteva zile.

După nenumărate zvonuri, preşedintele clubului de baschet feminin BBall 6 Sepsi BC, Vass Ildikó, nu a confirmat eventuala ei plecare de la gruparea din Sfântu Gheorghe, dar nici nu a infirmat-o. Contactată telefonic, ea ne-a declarat că peste câteva zile ne poate da un răspuns clar. „Deocamdată nu este luată nicio decizie, aşteptăm poziţia Consiliului Judeţean Covasna şi pe cea a Consiliului Local Sfântu Gheorghe”, a spus Vass.

Preşedintele Comisiei pentru Tineret şi Sport din cadrul Consiliului Judeţean Covasna, Ambrus József, nu a dorit să comenteze situaţia, spunând că deocamdată ei nu au dezbătut problema în cadrul comisiei, dar ne-a dat asigurări că va face public rezultatul unei astfel de întruniri.

La Consiliul Local Sfântu Gheorghe lucrurile sunt mai clare în această privinţă. Despre situaţie ne-a povestit preşedintele comisiei, Mădălin Guruianu. El ne-a spus că cei de la Consiliul Local au formulat o hârtie către clubul BBall 6 Sepsi BC, prin care i-au înştiinţat de faptul că au desemnat trei persoane care urmează să facă parte din comitetul de conducere al clubului, aceştia fiind Bodor Lóránd, Miklós Zoltán şi Fazakas Misi. De asemenea, Consiliul Local a comunicat prin hârtia respectivă că va vira suma de 50.000 de lei în contul clubului luna aceasta, şi aceeaşi sumă în luna decembrie.

Incertitudinea din sânul clubului a început în vară, când Consiliul Judeţean Covasna şi Consiliul Local Sfântu Gheorghe au invitat echipele din oraş să vorbească despre bugetele pe sezonul 2011-2012. Printre ele s-a numărat şi echipa de baschet Sepsi BC. Mădălin Guruianu a declarat: „Preşedintele CJ, Tamás Sándor, şi primarul Antal Árpád le-au cerut în mod expres celor de la Sepsi BC să se transforme într-o formă de club cu participarea CJ şi CL. Ulterior au fost desemnaţi juriştii celor două instituţii pentru a lucra la concretizarea acestei propuneri din punct de vedere juridic. Aceste discuţii nu s-au concretizat, motiv pentru care în momentul în care clubul de baschet a cerut banii care i se cuveneau, răspunsul CL, întărit de cel al CJ şi la insistenţa expresă a primarului Antal Árpád a fost punerea în practică a solicitărilor din vară. Această scrisoare a fost trimisă echipei joia trecută, iar răspunsul a venit foarte repede, luni. Marţi ne-am întâlnit în comisie şi i-am numit pe reprezentanţi, după care le-am trimis decizia noastră celor de la club.”

Anul trecut Consiliul Local Sfântu Gheorghe a alocat suma de 700.000 de lei pe sezon acestei echipe, urmând ca fondul din acest an să fie acelaşi.

Între timp campionatul continuă, dar potrivit spuselor preşedintelui BBall 6 Sepsi BC, nu se ştie dacă fetele vor intra pe teren sau nu sâmbătă, atunci când au de disputat partida de campionat la Bucureşti, cu echipa Rapid.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Fan SepsiBC, 19 octombrie 2011
E foarte trist ce se intampla. In acelasi timp ma bucur ca se destrama clanul Vass. Nu stiu care ar fi parerea lui Vass Ildiko, daca am propune un control la club de la Curtea de Conturi sau Politia citeste integral
marius664, 8 octombrie 2011
Pacat ce se intampla cu echipa, si pentru acei minunati suporteri ai echipei.Am banuit din vara ca se intampla ceva, mai ales ca si situl echipei este in mentenanta de prea mult timp.Oricum citeste integral
nagy fery, 7 octombrie 2011
Ceea ce nu stiti este ca Vass Ildiko, este o femeie puternica, DESTRAMA FAMILII dupa 20 de ani de casnicie(Veres Attila) cu care a avut o relatie ascunsa din mai 2010, relatia a fost confirmata de cei citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.