ACTUALITATE 22 martie 2022

Se caută, din nou, constructor pentru reabilitarea pasajului de pe strada Gábor Áron

de David Leonard Bularca | 1287 vizualizări

Autoritățile locale din Sfântu Gheorghe încearcă, pentru a treia oară, să găsească o firmă care să reabiliteze pasajul rutier situat pe strada Gábor Áron. Suma estimată pentru acest demers este de aproape 1,6 milioane de lei, conform Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP). 

Licitația pentru acest proiect a fost lansată, pentru a treia oară, pe 18 martie a.c., iar constructorii pot depune documentele necesare pentru a reabilita pasajul până pe 8 aprilie. 

Suma totală estimată de autoritățile din Sfântu Gheorghe pentru realizarea proiectului este de 1.596.085 lei, se arată pe SEAP, față de 1.527.669,00 de lei, cât a fost în august 2021. 

Lățimea drumului ar urma să fie de 7,80 metri și vor fi două benzi de circulație. Drumul ar trebui să fie delimitat pe ambele părți cu borduri din beton. Totodată, în proiect sunt prevăzute și trotuare de 1,05 metri lățime utilă, se arată, printre altele, pe SEAP. 

După primele două licitații constructorii nu s-au arătat interesați

Proiectul a mai fost depus pe SEAP de două ori, însă constructorii nu au depus oferte pentru a prelua lucrarea, din cauza costurilor, era de părere primarul Antal Árpád în decembrie 2021. 

„A fost re-licitat și nici la a doua licitație nu s-a prezentat nici un constructor. Acum am cerut proiectantului să refacă devizele pentru că probabil costurile din devize erau subestimate și asta poate fi singura explicație că nu se prezintă nici un constructor. Un pod întotdeauna este o investiție dificilă pentru că lucrările sunt întotdeauna dificile”, spunea la acea vreme alesul local. 

Tot atunci, edilul preciza că lucrările ar putea începe în 2022, dacă se va găsi, într-un final, un constructor. 

Vestea că podul situat pe strada cu sens unic, Gábor Áron, care asigură accesul către sensul giratoriu, va intra în reabilitare a fost anunțată în noiembrie 2019. Consilierii locali au aprobat atunci proiectul de hotărâre pentru acest obiectiv de investiții. 

Primarul Antal Árpád spunea la momentul respectiv că podul se prezintă într-o stare avansată de degradare și că are defecțiuni majore. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.