ACTUALITATE 12 februarie 2013

Schi gratuit pentru copii

de Székely Emőke | 526 vizualizări

Iubitorii acestui sport au lansat o petiție prin care cer ca minorii sub 6 ani să intre pe pârtii gratuit

2.000 de abonamente pe pârtiile de la Șugaș Băi

Perjessy Gyula din Sfântu Gheorghe a lansat o petiție prin care le cere autorităților locale să îi scutească de plata biletului de intrare pe pârtiile din Șugaș Băi pe copiii sub 6 ani. Bărbatul este revoltat după ce într-un weekend angajații de la pârtie i-au cerut să consume unități de pe cartela lui de acces și pentru fetița lui de 3 ani.

„Am avut parte de o experiență neplăcută la Șugaș Băi. După ce am cumpărat un abonament la schi, am vrut să urc pe pârtie împreună cu fiica mea de 3 ani jumătate, fiind bucuros de faptul că am reușit să o fac pe cea mică să iubească acest sport de iarnă. După ce am trecut de porțile de acces care îmi amintesc de o intrare într-o stație de metrou, am aflat cu stupoare că responsabilul care verifica biletele de intrare mi-a cerut să validez cartela încă o dată, așadar să plătesc și pentru fiica mea. Mă simt nedreptățit pentru că am vrut să urc pe același teleschi și așa am și urcat. Pe de altă parte fiica mea a coborât cu mine, nu a deranjat pe nimeni și nu a stricat pârtia și consider că acei părinți care acum doresc să își învețe copiii să schieze sunt discriminați” – ne-a declarat Perjessy Gyula.

Acesta a mai precizat că pe alte pârtii asemănătoare celor din Șugaș Băi accesul copiilor sub 6 ani este gratuit, iar elevii, studenții și pensionarii beneficiază de bilete la jumătate de preț.

Bărbatul a lansat o petiție online, iar după ce va strânge suficiente semnături va înainta documentul Primăriei Sfântu Gheorghe în speranța că administrația publică, în a cărei subordine sunt pârtiile de la Șugaș Băi, va lua măsuri. Până ieri petiția a fost semnată de peste 70 de persoane și a adunat peste 200 de share-uri pe Facebook.

Gratuit în funcţie de înălţime

Viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Tischler Ferenc, ne-a declarat că este perfect de acord ca cei mici să intre gratuit pe pârtie. „Nu înțeleg de ce nu vin oamenii la mine ca să găsim soluții la problemele care se ivesc. Acesta este primul an în care am implementat noul sistem de intrare pe pârtii, la finele sezonului vom trage linie și vom vedea ce putem îmbunătăți pentru la anul. Nu sunt de acord cu limita de 6 ani pentru că astfel părinții îi vor învăța pe copii să mintă și cei de 8 ani să spună că au 6. O posibilă soluție ar fi cea folosită și în străinătate, aceea de a monta o poartă joasă, iar copiii care încap sub ea, intră, cei care nu încap, plătesc” – ne-a declarat viceprimarul.

Tischler a mai precizat că pentru orice fel de probleme este deschis la discuții și acceptă propuneri care vin în beneficiul cetățenilor.

 

 

Teme articol: Sugas Bai schi covasna
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.