Scăldatul în locuri nepermise poate avea urmări tragice
În aceste zile calde mulți oameni, mai ales tineri, aleg să se răcorească în râul Olt sau în lacuri, fără a se gândi la pericolele la care sunt supuși. Pe lângă faptul că se pot îmbolnăvi, pot apărea și accidente mortale, cum s-a întâmplat anul acesta la un lac din zona Baraolt, unde un copil de 12 ani s-a înecat.
Purtătorul de cuvânt al ISU Covasna, Marius Tolvaj, spune că scăldatul în loc nepermis este deosebit de periculos, atât în cazul lacurilor, cât și la râu. Acesta a menționat că este de datoria administratorilor acestor ape să înștiințeze populația cu privire la faptul că scăldatul este interzis.
Accidente s-au întâmplat și la Olt, dar și la Valea Crișului, în ambele cazuri oamenii au ignorat interdicția, au intrat în apă pentru a se răcori, și nu au mai ieșit vii. De altfel, se întâmplă des ca victimele să fie înotători buni, care se aventurează în apele adânci și sunt luați de curenți.
Oamenilor însă nu pare să le pese de avertizări și mulți aleg să se bălăcească în lacurile sau râurile din județ. Un bărbat din Sfântu Gheorghe pe nume Attila, de exemplu, are un loc special unde merge la scăldat. „În apropiere de Ghidfalău e un loc perfect pentru scăldat în Olt. Aici apa este bună pentru sărituri, așadar merg cu prietenii și ne distrăm. E locul perfect, nu ne deranjează nimeni, apa e bună, iar distracția la maxim” – spune el.
La fel se întâmplă și la Pădureni, la Reci sau în lacurile formate în foste cariere miniere. Aceste locuri sunt pline cu oameni care vin aici să se scalde.