ACTUALITATE 16 septembrie 2014

Săptămâna Mobilității Europene

de Székely Emőke | 110 vizualizări

Biroul de Informare Europe Direct va organiza acțiuni sportive în trei orașe din județ până pe 22 septembrie

În perioada 16-22 septembrie se organizează la nivel european mai multe acțiuni care au ca scop promovarea mijloacelor de transport ecologice în vederea protejării mediului și a sănătății. Motto-ul din acest an al săptămânii este „Strada noastră – Viitorul nostru”, iar Biroul de Informare Europe Direct va organiza diferite evenimente sportive legate de această săptămână.

Alergarea Șugaș

Ajuns la cea de-a cincea ediție, concursul „Alergarea Șugaș” atrage an de an zeci de iubitori ai sportului care se întrec pe tronsonul Sfântu Gheorghe – Șugaș Băi. Anul acesta concursul va avea loc sâmbătă de la ora 10. Startul se va da din fața teatrului, după care concurenții se vor îndrepta spre strada Ciucului, apoi pe strada Bisericii, strada Borviz, iar finalul traseului de aproximativ 11 km va fi la pârtia de schi din stațiune.

„În urmă cu 5 ani nici nu ne-am gândit că acest concurs va deveni unul tradițional, dar ne bucură faptul că numărul participanților a crescut constant. Dacă în primul an au fost doar puțin peste 20 de participanți, anul trecut am avut peste 40, iar pentru anul acesta ne-am propus să atingem pragul de 50 de participanți. Cei mai buni vor fi premiați, însă toată lumea va primi medalie și diplomă, și se va putea relaxa în centrul wellness deschis recent la Șugaș Băi, așadar oferim și oportunitate de refacere” – a declarat președintele Cercului de Alergare „Gáll Lajos”, Csutak Tamás, partener în organizarea evenimentului.

Evenimente de ciclism

Joi de la ora 17 va avea loc un eveniment de ciclism la Târgu Secuiesc. Marșul organizat de cei de la Europe Direct în parteneriat cu Asociația „Zöld Nap” va porni de la ora 17 de la Stadionul „Sinkovits” din localitate, și are menirea de a promova ciclismul. Același scop îl are și o tură de ciclism mai lungă care va avea loc sâmbătă la Baraolt, și prin care cei interesați pot merge pe două roți prin Baraolt, Căpeni, Micloșoara, Aita Mare, Belin și retur. Reprezentanta Europe Direct Sfântu Gheorghe, Madaras Csilla, spune că în ambele cazuri participanții care se vor înscrie vor participa la o tombolă la care pot câștiga articole promoționale, dar și articole sportive.

Nu există taxă de participare la niciuna dintre acțiunile menționate mai sus.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.