ACTUALITATE 22 februarie 2012

S-a terminat recensământul copiilor

de Székely Emőke | 49 vizualizări

Peste 200 de copii din evidenţele oficiale nu se regăsesc la grădiniţele din Sfântu Gheorghe.

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna a terminat recensământul copiilor care urmează să înceapă clasa pregătitoare și clasa I din toamnă. Inspectorul șef din cadrul IȘJ Covasna, Keresztély Irma, a declarat că potrivit Serviciului de Evidență a Populației, numai în Sfântu Gheorghe sunt 1.202 copii care ar trebui să înceapă din toamnă clasa pregătitoare sau clasa I, dar angajații IȘJ au găsit la grădinițe doar 989 de copii. Așadar există o diferență de peste 200 de copii despre care nu se știe nimic. Înscrierile pentru clasa pregătitoare și clasa I încep în luna martie. Keresztély Irma spune că la începutul fiecărei sesiuni de înscriere la școală a copiilor în județul Covasna se declanșează o adevărată isterie în ceea ce privește școala și învățătoarea la care să ajungă copilul. „Statul are obligația de a asigura fiecărui copil accesul la educație. Nu este normal ca părinții să clasifice cadrele didactice după anumite criterii. Din moment ce copiii ajung la o școală, conducerea acestei școli decide clasa unde va învăța copilul” – a declarat Keresztély Irma.

Inspectorul șef a mai spus că părinții pot găsi pe site-ul IȘJ școala unde sunt arondați pe baza adresei de domiciliu, iar dacă nu se regăsesc, sunt rugați să se adreseze Inspectoratului pentru rezolvarea situației.

Nu se schimbă numele şcolilor

În altă ordine de idei, Keresztély Irma răspunde unei confuzii generale create după o interpretare greșită a unui ordin de ministru. „În ultimele zile am văzut în mass media că se tratează problema schimbării numelor de școli. Nimeni nu va lua numele instituțiilor de învățământ, ci este vorba de o simplificare. Şcoala cu clasele I-VIII se va numi școală gimnazială, cele cu I-XII, licee. Se va scurta denumirea școlilor, dar numele pe care și l-au ales, va rămâne” – a declarat inspectorul șef.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.