ACTUALITATE 7 martie 2013

Rockerii de la Edda vin la Zilele Sfântu Gheorghe

de Monica Vrânceanu | 421 vizualizări

edda

Formaţia rock ungară Edda va concerta în încheierea Zilelor Sfântu Gheorghe, care se vor desfăşura între 20 şi 28 aprilie. Organizatorii Zilelor au anunţat că se aşteaptă ca la acest concert să participe mii de oameni, inclusiv din alte zone ale ţării, formaţia fiind una dintre cele mai prolifice şi având o vechime de zeci de ani în muzica rock.

În afară de Edda, pe scenele din Sfântu Gheorghe vor mai urca artişti precum Voltaj, Smiley, Popa’s Band, Neoton Familia şi formaţia finlandeză de rock Domination Black.

În plus, în diverse locaţii vor avea loc concerte jazz şi soul, în vreme ce renumitul interpret Gheorghe Zamfir va oferi, pe 21 aprilie, un concert de muzică populară la Sfântu Gheorghe, alături de un taraf compus din aproximativ opt artişti. Spectacolul, intitulat „Gheorghe Zamfir şi Taraful”, va avea loc cu începere de la ora 18 în Sala mare a Teatrului. Tot în cadrul Zilelor oraşului va avea loc şi un one-man-show în interpretarea maestrului Radu Beligan, pe 25 aprilie, tot de la ora 18, în Sala mare a Teatrului. Spectacolul se intitulează „Confesiuni despre artă şi viaţă”,  şi este alcătuit din impresionante destăinuri, unele pline de umor, ale prestigiosului actor.

Un alt program cultural ce va atrage spectatorii este un concert de orgă, ce va avea loc la Biserica Krisztus Király, pe 23 aprilie; concertul va fi susţinut de renumita interpretă francofonă Barabás Anna Mária, invitată în ultimii 20 de ani pe marile scene ale operelor lumii. Pentru 26 aprilie, cu începere de la ora 23, este anunţat Star Jam Sesion, unde vedeta muzicii disco a anilor ’90, Haddaway, va concerta alături de mai multe vedete din Ungaria.

Dansuri populare, muzică bună şi „cârciuma pe ruine”

În curtea Muzeului Naţional Secuiesc vor avea loc spectacole tradiţionale de dans şi muzică populare dimineaţa şi după-amiaza, în vreme ce serile vor fi dedicate jazzului, bluesului şi muzicii alternative. Spectacolele şi concertele vor fi susţinute de formaţii din Ardeal şi Ungaria, iar organizatorii spun că acestea vor avea repertorii internaţionale, în mai multe limbi.

Evenimentul Páprika Csárda, care anul trecut a avut loc tot în curtea Muzeului, va fi mutat în stradă, deoarece s-a constatat că mulţi dintre cei care veneau nu erau în asentiment cu dragostea faţă de tradiţii ci veneau aici doar ca să mănânce – acţiunea presupune prezentarea a peste 20 de mâncăruri tradiţionale ungureşti şi secuieşti, unde se poate degusta.

În plus, la ruinele Galeriei din vecinătatea Muzeului, organizatorii Zilelor vor amplasa „cârciuma pe ruine”, care va fi deschisă în ultimele trei zile de sărbătoare; acest gen de cârciumă intenţionează să aducă la Sfântu Gheorghe atmosfera localurilor de pe Lipscanii Bucureştiului, din vremea de dinaintea renovărilor.

Buget total de aproape 1 milion de lei

Organizatorii susţin că se doreşte o ediţie şi mai bună decât cea de anul trecut, mizându-se pe promovarea turismului şi produselor tradiţionale specifice zonei. În context, se vor derula de-a lungul evenimentului o serie de campanii publicitare menite să atragă atenţia asupra unicităţii zonei noastre.

Consiliul Local Sfântu Gheorghe va aloca pentru ediţia din acest an aceeaşi sumă din 2012, adică 300.000 de lei, în vreme ce bugetul total a fost estimat la 900.000 de lei, astfel că restul banilor vor trebui atraşi din contractele cu comercianţii şi din eventuale sponsorizări. Tocmai din această cauză, organizatorii nu vor putea renunţa la aşa-zisul „Târg industrial” din zona centrală a oraşului – pentru că foarte mulţi bani vin tocmai de la comercianţii care închiriază spaţii pentru a se afla acolo în perioada Zilelor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.