ACTUALITATE 29 iunie 2014

Rezultate mai slabe decât anul trecut la Evaluarea Națională

de Székely Emőke | 124 vizualizări

72% dintre absolvenţii claselor a VIII-a din judeţul Covasna au obţinut note peste 5

Vineri au fost afișate primele rezultate la examenul de Evaluare Națională, iar acestea sunt mai slabe decât cele de anul trecut, și așa cum era de așteptat, cele mai mici note au fost la Limba și Literatura Română.

Conform informațiilor furnizate de Inspectoratul Școlar al Județului Covasna (IȘJ), 1.095 de elevi din clasa a VIII-a din județul Covasna au luat medii peste 5 la examenul de Evaluare Națională, ceea ce reprezintă 72% din numărul total al elevilor participanți la examen.

În ceea ce privește rezultatele pe materii, la Limba și Literatura Română din cei 1.527 de elevi evaluați 855 au luat note peste 5, adică doar 56% din elevi au reușit să ia examenul, în timp ce anul trecut promovabilitatea la acest examen a fost de 64%. La Limba și Literatura Maternă procentul este considerabil mai bun, aici rata de promovabilitate a fost de 92% față de 90% cât a fost anul trecut, iar la Matematică 73% din elevi au luat note de peste 5, cu 3% mai mulți decât anul trecut.

În 2013, 76,08% dintre absolvenţii de clasa a VIII-a au obţinut medii de peste 5 la Evaluarea Naţională, după rezolvarea contestaţiilor. Anul acesta rezultatele finale vor fi afișate pe data de 1 iulie.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
alex, 30 iunie 2014
Pentru o imagine mai clara ar trebui sa prezentati situatia la lb romana diferențiat pe secția romana și secția maghiara. Care este punctul de vedere al ISJ?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.