ACTUALITATE 8 martie 2016

Rezultate deosebite la limba română pentru elevii de la „Nicolae Russu”

de Iulia Drăghici - Taraș | 583 vizualizări

Elevii de la Şcoala Gimnazială „ Nicolae Russu ” din Sita Buzăului au ocupat în majoritate podiumul în ceea ce priveşte rezultatele la olimpiada judeţeană de Limba şi Literatura Română, la clasele V-VIII. Mihaela Murea din clasa a V-a (106 puncte), Andrei Banciu din clasa a VII-a (117 puncte) şi Denisa Găitan de la clasa a VIII-a (111 puncte) s-au calificat pentru faza naţională a competiţiei.

„Am avut rezultate neașteptat de frumoase. Cu toate că ştiam că elevii o să obţină rezultate frumoase, așteptările mele au fost depășite. Sunt foarte mândră de elevii mei, nu doar de cei care pleacă la națională, ci de toți participanții la olimpiadă pentru că toți au avut peste 80 de puncte la faza judeţeană. S-au descurcat foarte bine. Plecăm la națională cu 3 elevi de la Nicolae Russu. Alte două eleve, Delia Sporea din clasa a V-a şi Maria Niţu din clasa a VI-a, vor pleca la Iași la concursul „Ionel Teodoreanu”, fiindcă s-au clasat pe locul al II-lea la olimpiada de română. Ce poate fi mai frumos?!”, a spus Otilia Buzea, profesoară de limba română la Şcoala Gimnazială „Nicolae Russu”.

„Consecvenţa, munca, seriozitatea, plăcerea pentru disciplină şi dorinţa de a reuşi – dacă nu sunt acestea, atunci chiar nu reuşim să facem nimic. De obicei îi întreb cine vrea să participe şi am tot aceleaşi mânuţe ridicate. Dar din momentul în care ştiu că participă, elevii îşi asumă că acest lucru înseamnă muncă susţinută. Contează foarte mult şi talentul copiilor. Mai mult, relaţia profesor-elev-părinte este foarte importantă. Nu poţi unul fără celălalt. Dacă elevul nu este motivat de acasă şi dacă la şcoală nu există conexiune şi înţelegere între el şi profesor, atunci nu se poate ajunge la reuşită”, ne-a mai spus Otilia Buzea.

Profesoara de la „Nicolae Russu” a mai precizat că rezultatele deosebite ale elevilor din Sita Buzăului s-ar putea să nu se oprească aici. „Acum ne pregătim pentru olimpiada elevilor din mediul rural „Universul cunoașterii prin lectură”, a cărei etapă județeană  va avea loc sâmbătă, 12 martie”, ne-a mai spus Otilia Buzea.

Etapa naţională a Olimpiadei de Limba şi Literatura Română va avea loc în perioada 16-20 aprilie a.c., şi se va desfăşura la Râmnicu Vâlcea.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.