ACTUALITATE 16 noiembrie 2021

Regulamentul privind parcările din Întorsura Buzăului a produs nelămuriri în rândul unor cetățeni

de David Leonard Bularca | 2753 vizualizări

Câteva întrebări la care autoritățile au răspuns 

Viitorul parcărilor de la Întorsura Buzăului i-a lăsat pe unii cetățeni cu nelămuriri, după ce un regulament privind acest subiect, care va ajunge la vot în Consiliul Local, a fost în dezbatere publică. Viceprimarul Silviu Popica a oferit explicații în acest sens.  

După publicarea pe Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro a articolului intitulat „PROIECT. Cum va arăta viitorul parcărilor din Întorsura Buzăului”, la adresa redacției au ajuns mai multe întrebări privind regulamentul de organizare și funcționare al parcărilor întorsurene, cu rugămintea ca noi să le adresăm mai departe autorităților.

Una dintre întrebări este legată de prevederea din regulament conform căreia chiar și parcările de reședință (pe care cetățenii le vor putea închiria anual) au caracter public în intervalul orar 08:00-16:00.

„Ce vor face cetățenii de la bloc, care vin de la muncă mai devreme de ora 16.00 și nu găsesc loc de parcare (ceea ce mi se întâmplă și acum)?! Poate vin de la muncă la ora 14.00-15.00, las mașina pe unde apuc, apoi va trebui să cobor iarăși să mut mașina la ora 16.00 (care probabil este pe locul plătit al altcuiva), s-o mut pe locul meu de parcare (depinde daca mi-a fost eliberat). Este o aiureală, oricum cea mai mare nebunie în centru este până la ora 16.00, exact în intervalul în care eu am nevoie de parcare și nu găsesc, atunci când vreau să ajung acasă. Și atunci care mai este rostul să plătesc un loc de parcare? Că spre seară avem oricum toți locuri de parcare, cei de la blocuri! Nu s-a pomenit dacă programul 08.00-16.00 este valabil și în weekend. Și ce se întâmplă dacă după ora 16.00 locul meu de parcare nu-mi este eliberat? Cine va aplica sancțiuni? Mulțumesc anticipat! Nu doresc să mi se publice numele, nu-mi place să intru în polemici, aș vrea doar lămuriri pe acest subiect”, a fost mesajul primit de la o cititoare.

„Dacă e ocupat locul lor, în principiu vor parca în altă parte și de la 16:00 se va elibera și își vor relua locul lor”

În cursul zilei de luni, am discutat cu viceprimarul din Întorsura Buzăului, Silviu Popica, pentru a primi răspunsuri la întrebările cititoarei noastre. 

Acesta spune că Poliția din oraș va putea aplica sancțiuni atunci când se va impune acest lucru. 

„Tocmai de asta a fost în dezbatere publică proiectul (...). Dacă e ocupat locul lor, în principiu vor parca în altă parte și de la 16:00 se va elibera și își vor relua locul lor. În baza hotărârii de Consiliu va putea Poliția orașului să aplice sancțiuni”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, viceprimarul.

Totuși, acesta este de părere că astfel de neînțelegeri vor fi rezolvate pe cale amiabilă, fără să fie nevoie de intervenția organelor de poliție. 

Bine, în primul rând apelează (n. red. cel care are respectivul loc de parcare) la cetățeanul respectiv (n. red. care a ocupat locul de parcare ilegal), ideea nu este de a sancționa pe cineva sau de a constrânge. Consider că întorsurenii sunt suficient de educați, astfel încât vor elibera locul. Nu cred că o să fie probleme”, a mai explicat Silviu Popica.

De asemenea, programul parcărilor va fi același indiferent de zilele săptămânii.

„Este valabil permanent, nu a fost făcută o diferențiere pe zilele lucrătoare și cele nelucrătoare”, conform viceprimarului. 

Regulamentul de organizare și funcționare al parcărilor din Întorsura Buzăului a fost în dezbatere publică până pe 5 noiembrie. Dacă proiectul va fi votat de Consiliul Local, acestea vor fi de două tipuri: de reședință și publice. Amănunte privind modul de organizare al parcărilor, puteți citi AICI

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.