ACTUALITATE 12 august 2011

Reduceri la tarifele din piaţă pentru producătorii locali

de Monica Vrânceanu | 69 vizualizări

Producătorii din Sfântu-Gheorghe vor avea reducere de 50% la închirierea meselor în Piaţa Centrală

Consiliul Local (CL) Sfântu-Gheorghe şi administraţia Pieţei Centrale au luat decizia de a-i sprijini pe producătorii locali, oferindu-le acestora reduceri de 50%  la închirierea meselor.

Potrivit conducerii Tega SA, care are în subordine şi Piaţa Centrală, reducerile de 50% se vor acorda celor care au autorizaţii de producător emise în Sfântu-Gheorghe, iar deţinătorii autorizaţiilor de producător emise în alte părţi ale judeţului vor beneficia de reduceri de 20%.

În prezent, în Piaţa Centrală activează 41 de persoane juridice, 31 de producători locali şi 20 din alte părţi ale judeţului, fiecare având contracte de închiriere pe termen lung pentru mese. Alături de aceştia, în Piaţă mai vând 26 de producători sosiţi din alte regiuni ale ţării, mai ales din judeţele din sud, aceştia având încheiate contracte de închiriere  pe perioade scurte de timp. În ceea ce priveşte tarifele la mese, acestea diferă în funcţie de mărimea, amplasarea şi felul mesei, dar preţul unei mese poate ajunge şi la 25 de lei pe zi; un comerciant de legume şi fructe care are însă o ofertă variată poate ajunge să închirieze şi patru astfel de mese zilnic, pentru a-şi putea expune aşa cum trebuie marfa.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
"PANORAMIX", 13 august 2011
Bine dar atunci si comerciantii ar trebui sa scada preturile daca taxa pentru masa din piata a scazut cu 50% ! Eu asa ma gandesc ca este corect si de aceea au primit aceasta facilitate ! Altfel citeste integral
Primar_la_Hetea, 12 august 2011
Incurajati bisnitarii locali, care vind pepeni, rosii, gogosari, struguri din productie proprie nu-i asa ? Intrebare pentru cei care elibereaza acele certificate de producatori: Cum poate vinde tanti citeste integral
Mihai, 12 august 2011
@cristi:60% dintre pietarii din Sf.Gheorghe cumpara marfa(din gradina de la mama din Giurgiu)de la Brasov,atunci cum vrei sa fie preturile la fel ca acolo?
cristi, 12 august 2011
Cred ca este cel putin discriminare,pentru producatorii din alte judete.Oricum in pietele din Brasov unele produse sunt la jumatate de pret fata de cele din Sfantu Gheorghe.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.