ACTUALITATE 15 ianuarie 2015

Reabilitarea drumurilor, apă și canalizare – prioritățile localităților românești din județ

de Székely Emőke | 279 vizualizări

Președintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, a declarat că a avut o întâlnire cu primarii din zonele românești ale județului pentru a discuta despre buget și modul în care localitățile și Consiliul Județean își gestionează proiectele prioritare.

„Avem o deschidere din partea Consiliului Județean și acest lucru este bine. Astfel am convenit ca anul acesta CJ să sprijine reabilitarea drumului ce leagă Întorsura Buzăului de Barcani – Boroșneu Mare – Reci. În cazul acestui proiect avem proiectul tehnic finalizat, iar finanțarea va veni de la Ministerul Dezvoltării. Un alt proiect important al CJ este reabilitarea drumului județean ce leagă Dobârlău de Ghidfalău – Ozun și Sfântu Gheorghe” – a declarat Horia Grama.

Acesta a amintit și câteva proiecte locale ale localităților românești. La Sita Buzăului proiectul de apă și canalizare urmează să fie finalizat, după care primăria va începe asfaltarea unor străzi comunale. La Barcani va fi asfaltat un drum comunal și vor începe lucrările de apă și canalizare, la Întorsura Buzăului vor fi asfaltări, la Dobârlău se va moderniza un drum comunal, iar la Valea Mare va fi finalizată sala de sport, după care va începe reabilitarea căminului cultural. La Vâlcele administrația publică locală dorește racordarea comunei la sistemul de apă din Sfântu Gheorghe, pentru că în comună sunt probleme cu lipsa apei potabile, în timp ce la Hăghig vor fi lucrări de apă și canalizare și de modernizare a unor străzi comunale.

„Din punct de vedere al proiectelor, anul 2014 a fost unul bun, au ajuns în județ 60 de milioane de lei bani de la Guvern pentru realizarea acestora. Sper că în 2015 vom reuși în colaborare cu Consiliul Județean Covasna și liderii maghiari să ne axăm pe problemele județului” – a concluzionat Horia Grama.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
panamare, 18 ianuarie 2015
Dl Grama ca de obicei , latra aiurea in tramvai. Dar in rest nimic nu face pentru romanii din covasna. Cred ca mai mult face pentru jud alba de unde se trage dansul. In orice caz el stie ca a dus o citeste integral
Eugen, 16 ianuarie 2015
Ati obosit domnule Grama. Ce-i aia "orasele romanesti" ? Restul sunt din Germania si sunt nemtesti? Sau cum este situatia? Ne inoculati idei de om care s-a impacat cu soarta? Sanatate si pace!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.