ACTUALITATE 23 august 2022

Puțin peste 7 milioane de lei ar putea ajunge la Bățani, prin PNI „Anghel Saligny”

de David Leonard Bularca | 855 vizualizări

Comuna Bățani are un singur proiect declarat eligibil în cadrul Programului Național de Investiții (PNI) „Anghel Saligny”, în valoare totală de puțin peste 7 milioane de lei. Dacă va fi implementat, vor fi refăcute o serie de străzi din localitate, printre care și Drumul Comunal 44. Primarul, Simon András, speră ca la anul să se poată înceapă lucrările. 

„Refacerea străzilor și DC 44 după introducerea lucrărilor de apă și canalizare in localitățile Bățanii Mari și Bățanii Mici, comuna Bățani, județul Covasna” – este numele proiectului care ar putea primi o finanțare de 7.032.871,59 lei. 

„Este aprobat. Contractul de finanțare încă nu l-am semnat, acum ne-au cerut ceva acte și completări, după care urmează să fie făcut contractul de finanțare. Momentan ce pot să vă spun este că traseul lucrării este din centrul Bățaniului până la ieșire, până la ultima casă, ăsta e proiectul. Aici intră și niște străzi și DC 44 (...). La proiectul de apă și canalizare vor fi în jur de 900 de gospodării care vor beneficia, până în 1.000 de locuințe”, a spus, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, primarul Simon András. 

El este de părere că anul acesta nu vor putea începe lucrările, dar speră ca în 2023 acest lucru să se întâmple. 

„Programul este excelent, numai să fie și adevărat și să începem lucrările. Să se finalizeze, în primul rând, contractul de finanțare. Deocamdată credem și ne bucurăm. Acum sunt discuții și speranță. Speranța, știți, moare ultima. Problema este că, dacă se va face contractul luna asta sau luna viitoare, urmează contractele de achiziții, care durează iar vreo trei luni. Nu e așa una, două. După calculele mele și experiența mea, anul ăsta nu se face nimic la acest proiect (...). La anul măcar sperăm să începem lucrările”, a spus edilul, care a punctat și că speră să se găsească o firmă care să își dorească să execute lucrările. 

Prin PNI „Anghel Saligny”, Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, își propune să asigure serviciile de bază în localități (apă, rețele de canalizare și de gaze) și să reabiliteze drumurile și podurile, potrivit site-ului Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, mdlpa.ro.

În județul Covasna, din totalul celor 182 de solicitări de finanțare, se vor implementa 121 de proiecte, în valoare totală de 1.027.710.662,88 lei, reprezentând aproximativ 57% din cuantumul tuturor cererilor.

Sursa foto: adevarul.ro 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.