ACTUALITATE 25 noiembrie 2022

Punctele de colectare a deşeurilor din Sfântu Gheorghe sunt vandalizate săptămânal

de Covasna Media | 716 vizualizări

Situația de la punctele de colectare închise din Sfântu Gheorghe a devenit nesustenabilă, vandalizările având loc săptămânal. TEGA încearcă să mențină ordinea, făcând zilnic curățenie, dar s-a dovedit a fi o luptă cu morile de vânt: după-amiaza, gunoiul este din nou împrăștiat peste tot.

„Am cerut în repetate rânduri locuitorilor să raporteze în presă și pe pagina noastră de Facebook dacă văd pe cineva vandalizând punctele noastre de colectare închise. Mai multe persoane ne-au spus în repetate rânduri să montăm camere de supraveghere. Lăsând la o parte implicațiile financiare ale problemei, care ar fi, de asemenea, o sumă destul de considerabilă, problema este că aceasta nu ar trebui să fie soluția, oricine care deteriorează sau vandalizează o încuietoare nu va fi la mila camerei. TEGA este o companie de colectare a deșeurilor, nu putem penaliza daunele. Suntem convinși că oamenii nu vor ca gunoaiele să le cadă la picioare când intră în punctul de colectare, dar aceasta este o problemă care ar trebui să ajungă la poliție”, s-a plâns directorul companiei, Máthé László.

Reacțiile de pe rețelele de socializare sugerează că Poliția județeană ignoră problema, iar oamenii spun că Poliţia Locală nu ajunge la fața locului suficient de repede atunci când este chemată, dar experiența TEGA sugerează că acest lucru se întâmplă foarte rar. 

„Mi se pare puțin probabil ca, la oricare dintre cele 100 de incidente de vandalism, locuitorii să nu fi văzut nimic. Înțeleg că martorii se tem să vorbească cu făptaşii, dar trebuie să fi văzut ceva. Nu este vorba de un singur punct de colectare, ci de 26 în total. Le reparăm de ani de zile, înlocuim cablul tăiat, punem încuietori noi, dăm chei noi rezidenților, înlocuim bateria care acționează încuietoarea, dar, din păcate, a trebuit să recunoaștem că a fost o bătălie cu morile de vânt pentru o vreme, pentru că, după o zi sau două, erau din nou probleme și nimeni nu vedea nimic. Este pur și simplu o risipă de bani să le reparăm până când locuitorii nu iau măsuri pentru a-i trage la răspundere pe vinovați. Se întâmplă astfel de fapte în locaţii de pe străzile 1 Decembrie 1918, Sporturilor, Lăcrămioarei, Narciselor, Romulus Cioflec, Mikes Kelemen, Podului și din păcate multe alte străzi au avut cel puțin unul dintre punctele de colectare distrus, de mai multe ori, și din păcate au rămas în starea în care se află. Îmi imaginez că, dacă asociațiile de proprietari în cauză vor dori să facă ceva în legătură cu această situație, vom găsi o soluție, dar considerăm că nu putem face mai mult pe cont propriu”, a mai spus Máthé László.

TEGA operează în Sfântu Gheorghe un total de 62 de puncte de colectare cu încuietoare, dintre care aproape jumătate, 26, nu mai pot fi încuiate. Compania de salubritate va continua să curețe zilnic locurile, dar nu va mai repara pagubele.

TEGA S.A. – Biroul de Presă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.