ACTUALITATE 10 noiembrie 2010

Psihiatrie modernă la Târgu Secuiesc

de Monica Vrânceanu | 574 vizualizări
Spitalul orășenesc va inaugura peste câteva zile noua clădire a Secţiei de Psihiatrie, investiţiile de aici ridicându-se la aproximativ 1 milion de lei Directorul Spitalului din Târgu Secuiesc, Kelemen Andras, a declarat că vechea clădire a Psihiatriei a fost refăcută în totalitate, aici achiziționându-se totodată și mobilier nou. Lucrările de refacere și modernizare s-au realizat pe corpul vechii clădiri, care a fost mansardată, spațiul de utilizat ajungând astfel la 700 de mp. „Am considerat necesară această investiție deoarece Secția de aici este una de bolnavi cronici

Spitalul orășenesc va inaugura peste câteva zile noua clădire a Secţiei de Psihiatrie, investiţiile de aici ridicându-se la aproximativ 1 milion de lei

Directorul Spitalului din Târgu Secuiesc, Kelemen Andras, a declarat că vechea clădire a Psihiatriei a fost refăcută în totalitate, aici achiziționându-se totodată și mobilier nou. Lucrările de refacere și modernizare s-au realizat pe corpul vechii clădiri, care a fost mansardată, spațiul de utilizat ajungând astfel la 700 de mp.

„Am considerat necesară această investiție deoarece Secția de aici este una de bolnavi cronici, deci avem pacienți care vin cu regularitate și rămân internați mai multă vreme. Avem o capacitate de 50 de paturi, dar mereu suntem aglomerați, deci o lărgire a spațiului se impunea”, a declarat Kelemen Andrei.

Directorul Spitalului din Târgu Secuiesc a precizat că cea mai mare parte a investiției, aproximativ 90%, a venit din partea Ministerului Sănătății, restul banilor fiind atrași de la bugetul local al municipiului Târgu Secuiesc, dar și din diverse sponsorizări. Lucrările de moderni zare a Secției de Psihiatrie de la Târgu Secuiesc au fost ini țiate în urmă cu cinci luni. Majoritatea pacienților Secției de Psihiatrie de la Târgu Secuiesc sunt bolnavi cronici şi cei mai mulţi dintre ei provin de la fostul Spital de Psihiatrie din Zăbala, care a fost desfiinţat în urmă cu câţiva ani, odată cu retrocedarea clădirii în care a funcţionat.

Potrivit directorului Kelemen Andras, în curtea spitalului din Târgu Secuiesc au fost amenajate spaţii de grădinărie destinate activităţilor în aer liber ale pacienţilor, aceştia dispunând totodată şi de ateliere de lucru, care funcţionează la subsolul clădirii.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
ion, 10 noiembrie 2010
Cred ca sunt la moda psihiatriile. ar trebui cate una mare in fiecare oras ca e nevoie.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.