ACTUALITATE 23 ianuarie 2012

Protestele au continuat (şi) la Sfântu Gheorghe

de Székely Emőke | 50 vizualizări

După ce joi după masă în jur de 300 de oameni au protestat în fața Prefecturii Covasna împotriva Guvernului Boc și a președintelui Traian Băsescu, vineri numărul protestatarilor a scăzut drastic, la doar 60. Aceștia au fluierat și au scandat lozinci antiguvernamentale și antiprezidențiale. Protestul de vineri seara, asemenea celui de joi, nu a avut autorizație.

Miting de 30 de persoane

În jur de 30 de persoane, tineri maghiari și români, au protestat într-un mod inedit sâmbătă. Manifestarea a avut loc între orele 15 şi 16, şi a fost inițiată de un grup de tineri nemulțumiți de situația din țară. Aceștia au obținut autorizație de la Primăria Sfântu Gheorghe și s-au organizat pe Facebook. Aici au fost postate indicii precise chiar și despre îmbrăcăminte adecvată frigului de afară. Protestatarii nu au scandat lozinci, iar prin inscripțiile de pe pancarte cereau o viață mai bună, o voce mai mare a sferei civile. Ei au spus că nu protestează împotriva cuiva, pentru că de fapt în țară vorbim despre o criză morală, iar schimbarea pe care o așteaptă ar putea fi adusă numai dacă sfera civilă ar avea un cuvânt de spus în deciziile ce se iau la nivel politic. Acestor manifestanți li s-au alăturat și câțiva oameni mai în vârstă, iar unul dintre ei ne-a declarat că singura soluție la starea în care se află societatea ar fi reinstaurarea monarhiei. Cei 30 de protestatari au spus că vor reveni în fața Prefecturii.

Mai mulţi jandarmi decât protestatari

Tot sâmbătă, pe la ora 18, a avut loc și un protest spontan, la care numărul jandarmilor l-a depășit pe cel al protestatarilor. Șapte persoane și-au spus păsul în piața din fața Prefecturii Covasna. Aceștia au spus că se vor întoarce pentru a protesta până ce președintele Traian Băsescu va demisiona.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.