ACTUALITATE 25 septembrie 2016

Proiect internaţional de tineret desfăşurat la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 826 vizualizări

30 de lucrători de tineret din 10 țări au fost, timp de o săptămână, la Sfântu Gheorghe pentru a lua parte la proiectul internaţional de tineret „CCC: Communicate, Create, Cooperate”, implementat de către Asociaţia Clubul Tinerilor din Sfântu Gheorghe. Tema principală a întâlnirilor, desfăşurate în perioada 19–25 septembrie, a fost învăţarea cooperativă în munca de tineret.

„Asociaţia noastră a implementat mai multe proiecte internaţionale. Cred că fiecare proiect este un bun prilej ca voluntarii noştri împreună cu lucrătorii de tineret din Europa să creeze noi metode de educaţie nonformală. La finalul acestui proiect dorim să realizăm un ghid despre învăţarea cooperativă în munca de tineret, pe care să-l distribuim în mediul ONG din judeţ”, a declarat preşedintele Asociaţiei Clubul Tinerilor din Sfântu Gheorghe, Grüman Éva-Orsolya.proiect international tineret sf gheorghe (2)

Participanţii la proiect au venit din Ungaria, Grecia, Spania, Turcia, Lituania, Italia, Slovacia, Franţa şi Estonia. În timpul şederii la Sfântu Gheorghe, aceştia au participat la workshop-uri bazate pe metode de educaţie non-formală, seri tematice şi interculturale.

Kiss Endre, un trainer din Ungaria, a explicat că „învăţarea prin cooperare este o strategie de instruire structurată şi sistematizată a grupurilor mici de tineri, astfel încât aceştia să poată lucra împreună urmând ca fiecare membru al grupului să-şi îmbunătățească performanţele proprii şi să contribuie la creşterea performanţelor celorlalţi membrii ai grupului”.

Despre învăţarea cooperativă, tema principală a întâlnirii, a vorbit şi Claire Schneider, un participant din Franţa, precizând:„Învăţarea cooperativă este o metodă didactică bazată pe organizarea în funcţie de obiective operaţionale bine stabilite, a unei munci colective fondate pe complementaritate, orientată spre aspectul social al învăţării şi care vizează dezvoltarea deprinderilor de comunicare interpersonală, a interacţiunilor, competenţelor şi comportamentelor sociale ale tinerilor. Cred că în munca cu tinerii poate fi o metodă foarte eficientă. Intenţionăm să o punem în practică şi după terminarea proiectului”.

Potrivit organizatorilor, proiectul a fost finanţat de Comisia Europeană prin programul ERASMUS+.

Sursă foto: Gheorghiță Raymond

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.