ACTUALITATE 23 februarie 2011

Proiect amplu pentru situl Ciomad – Balvanyos

de Monica Vrânceanu | 383 vizualizări
Asociația Vinca Minor a lansat implementarea proiectului ”Elaborarea planului de management al sitului Ciomad-Balvanyos și conștientizarea factorilor interesați”, derulat în cadrul Programului Operațional Sectorial Mediu Axa 4. Valoarea totală a proiectului este de 1,8 milioane de lei, Fondul European de Dezvoltare Regională contribuind cu 1,4 milioane de lei din sumă, restul de 20% din aceasta venind de la Bugetul de Stat.

Asociația Vinca Minor a lansat implementarea proiectului ”Elaborarea planului de management al sitului Ciomad-Balvanyos și conștientizarea factorilor interesați”, derulat în cadrul Programului Operațional Sectorial Mediu Axa 4. Valoarea totală a proiectului este de  1,8 milioane de lei, Fondul European de Dezvoltare Regională contribuind cu 1,4 milioane de lei din sumă, restul de 20% din aceasta venind de la Bugetul de Stat. Aria vizată de proiect este reprezentată de situl de interes comunitar Natura 2000 Ciomad-Balvanyos care are o suprafaţă de 6.000 de hectare, iar obiectivul general al proiectului urmărește asigurarea unei protecții adecvate a sitului Natura 2000 Ciomad-Balvanyos în scopul conservării habitatelor, specimenelor de floră și faună de importanță comunitară.

Prin acest proiect se va elabora Planul de management al sitului Natura 2000

Ciomad-Balvanyos, se va îmbunătăți gradul de informare şi conştientizare a localnicilor, dorindu-se totodată dezvoltarea educaţiei ecologice a elevilor din localitaţiile din jurul sitului și din întreg judeţul. În cadrul proiectului se vor derula mai multe activități - se va crea o pagină de Internet a sitului, școlile din jurul acestuia vor beneficia de dezvoltarea educației ecologice, se va organiza o ședinţă informativă pentru diseminarea rezultatelor şi experienţelor dobândite, se vor elabora şi amplasa panouri informative referitoare la toate datele și elementele conținute de sit. Proiectul, care va fi implementat în următoarele 24 de luni, va duce la cunoașterea stării actuale a terenurilor în privinţa modului de utilizare, a habitatelor şi speciilor de interes comunitar; se va crea un plan de management pe baza studiilor de specialitate elaborate, iar oamenii din jur vor conștientiza mai bine valoarea sitului.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.