ACTUALITATE 4 decembrie 2013

Program de iarnă încărcat la Catedrala Ortodoxă

de Monica Vrânceanu | 123 vizualizări

30 de familii nevoiașe vor primi ajutoare în alimente și în acest an

O serie de evenimente dedicate Sărbătorilor de Iarnă vor fi găzduite și organizate în perioada care urmează de Catedrala Ortodoxă Sf. Ierarh Nicolae și Sf. Mare Mucenic Gheorghe din Sfântu Gheorghe. Astfel, credincioșii și cei apropiați de Biserică vor avea parte de o serie de concerte de iarnă, dar și de acțiuni care le vor putea aduce mulțumire sufletească, deoarece vor avea la dispoziție posibilitatea de a-i ajuta pe cei aflați în nevoie.

Preotul Sebastian Pârvu de la Catedrala Ortodoxă ne-a dezvăluit că prima bucurie le este pregătită celor mici, care vineri, după slujba prilejuită de Hramul Sfântului Nicolae, vor primi pachețele cu dulciuri. Apoi, săptămâna viitoare va avea loc o serie de concerte și evenimente artistice, pe care le vor susține atât copiii din Corul Catedralei, cât și copii de la grădinițele și școlile din județ, precum și alți artiști din diverse formații locale, în cadrul Festivalului Colindelor. Cel mai așteptat eveniment este Concertul Caritabil, care va avea loc pe 22 decembrie, și în cadrul căruia se vor aduna fonduri pentru ajutorarea a 30 de familii nevoiașe din oraș. Concertul va fi susținut de către Corul de Copii al Catedralei, însă cu această ocazie se vor strânge bani și din vânzarea unor volume de cărți și a altor obiecte, plus că se vor vinde inclusiv produse origami, realizate de către copiii apropiați Catedralei.

Banii pe care îi vom strânge la acest eveniment îi vom pune alături de alte sume pe care le avem păstrate în acest sens și vom cumpăra alimente pentru familiile nevoiașe, astfel încât să se poată bucura și ele decent de Crăciun”, a explicat preotul Sebastian Pârvu, arătând că de obicei cu această ocazie se strâng sume frumoase, cu care se pot face pachete consistente, în funcție de nevoile fiecărei familii.

Preotul a mai spus că ajutorul pe care îl oferă Catedrala și credincioșii nu este condiționat neapărat de prezența la Biserică a familiilor, ci mai mult de modul în care acestea au răspuns inițiativelor reprezentanților Bisericii de a se integra în comunitate și de a face ceva pentru a ieși din situația în care se află. Tocmai pe acest principiu, au fost unii care au ieșit din baza de date a Catedralei, pentru că nu au răspuns inițiativelor de a face ceva pentru a-și depăși starea.

Nu vrem să încurajăm lenea sau săcia – vrem să le oferim soluții acestor oameni, astfel încât ei să nu se complacă în situația grea în care sunt, gândind că oricum îi mai ajutăm noi și alții, de câteva ori pe an”, a punctat preotul Sebastian Pârvu.

De Crăciun nu vor fi uitați însă nici cei mici, care vor primi după slujbă pachețele mai consistente, în vreme ce ceilalți credincioși vor fi cinstiți cu cozonac și un pahar de vin, pentru a întâmpina cum se cuvine Nașterea Mântuitorului.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.