Primarul Antal Árpád explică de ce sunt „bombardate” străzile de mai multe ori
„Regulile sunt reguli, și nu putem face abatere de la ele” – afirmă primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, supărat de faptul că reclamațiile cu privire la spargerea repetată a străzilor nu se mai opresc. Edilul a spus că trebuie înțeles faptul că în cazul în care administrația publică locală câștigă mai multe proiecte europene, trebuie să le ducă la bun sfârșit pe toate, și nu poate face abateri de la prevederile din proiect.
„Dacă avem un proiect de schimbare a sistemului de canalizare, de exemplu, trebuie să îl facem de la A la Z exact așa cum este prevăzut în proiect. Asta înseamnă spargerea străzii, schimbarea țevilor și a instalațiilor, apoi reasfaltarea străzii. Nu contează că peste puțin timp începem lucrările la un alt proiect, prin care trebuie să spargem din nou strada. Nu putem ocoli sau sări peste anumiți pași din proiect, nu se poate. Spargem strada, schimbăm țevile, schimbăm și conductele de gaz, schimbăm și stâlpii de iluminat, dar știm că mai e un proiect, care se va desfășura mai târziu, care prevede schimbarea conductelor principale de apă. Nu sunt eu de vină că acest proiect se desfășoară mai târziu. Trebuie să schimbăm conductele de apă din 132 de străzi din oraș, pentru că sistemul de apă este degradat. Asta înseamnă 132 de străzi bombardate. Încercăm să sincronizăm lucrările acolo unde se poate, dar când e vorba de proiecte diferite, când unul trebuie finalizat într-un an, iar un altul începe în alt an, nu am cum să sar peste anumite etape” – a declarat Antal.
Primarul spune că o opțiune poate fi aceea de a renunța, și să schimbe conductele din resurse proprii în doar o stradă în fiecare an. „Astfel am termina în 130 de ani în timp ce va trebui să efectuăm intervenții peste tot pentru că țevile vechi se vor sparge” – spune Antal, adăugând că valoarea proiectelor europene semnate este de 100 de milioane de euro. Printre acestea se numără lucrările din Șugaș Băi, reabilitarea școlilor „Székely Mikó” și „Puskás Tivadar”, sau construirea parcului industrial.