ACTUALITATE 29 ianuarie 2015

Primarul Antal Árpád: „2015 va fi anul lucrărilor finalizate”

de Székely Emőke | 131 vizualizări

Bugetul municipiului Sfântu Gheorghe pentru anul 2015 a fost estimat de autorităţi la 194 de milioane de lei, cu aproape 60 de milioane mai mult decât cel realizat anul trecut

Primarul Antal Árpád a declarat joi că bugetul mun. Sfântu Gheorghe pentru acest an va fi „de departe cel mai mare şi mai bun buget” din istoria oraşului, în această sumă fiind prevăzute atât veniturile proprii ale municipalităţii, cât şi fondurile europene câştigate prin diverse proiecte.

„La începutul anului trecut am planificat că vom avea încasări de 129 de milioane de lei, și am încasat 133,5 milioane de lei. Anul acesta planificăm încasări de 194 de milioane de lei, și sper ca până la finele anului să ajungem la 200 de milioane. Proiectul bugetului este făcut public, vrem să alocăm mai mulți bani pentru îmbunătățirea serviciilor, cum ar fi cele de transport în comun, dar și cele legate de Poliția Locală. Vom aloca mai mulți bani și pentru cultură și sport. Este de departe cel mai mare buget din istoria orașului” – a declarat primarul.

Astfel, un total de 25 de străzi urmează să fie reabilitate complet anul acesta, la care se adaugă altele, în cazul cărora au început procedurile de licitație sau proiectare. Primarul Antal Árpád spune că dacă locuitorii orașului s-au confruntat anul trecut cu mult praf și noroi, anul acesta vor avea parte de asfalt.

„Avem un total de 25 de străzi în cazul cărora lucrările sunt deja contractate, lucrările au fost începute. Avem alte 24 de străzi pentru reabilitarea cărora am alocat bani din sumele rămase în buget de anul trecut, pentru ca procedurile să nu aștepte până la adoptarea bugetului. Anul 2015 va fi anul lucrărilor finalizate, iar până la finalul acestui an orașul va avea o altă față. Le mulțumesc locuitorilor pentru răbdare, și le cer să mai aibă puțină răbdare pentru că lucrări vor fi și anul acesta” – a declarat primarul Antal Árpád.

Acesta a adăugat că anul acesta vor fi finalizate și alte investiții, cum ar fi parcul industrial de la Câmpul Frumos, parcul fotovoltaic, precum și cinematograful „Arta”.

„În cazul parcului industrial firmele interesate vor putea construi anul acesta, și astfel amplasamentul va genera venit primăriei în 2016. De asemenea anul acesta va fi finalizat și parcul fotovoltaic, astfel și acesta va genera venit municipalității în 2016, sau dacă nu, măcar ne va scuti de anumite costuri. Vom termina și Cinema „Arta”, atât sala de teatru, cât și cea de cinema” – spune primarul.

Totodată, din bugetul pe 2015 se vor aloca mai mulți bani pentru investiția de la stadionul mic, dar bani mai mulți vor fi distribuiți și pentru cultură, sport, transport public și Poliția Locală.

Bugetul primăriei Sfântu Gheorghe va fi votat la finele lunii februarie.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Asociatia ProCovasna, 2 februarie 2015
speram ca anul 2015 sa fie si anul lucarilor finalizate pentru DIICOT, DNA, samd...
R, 30 ianuarie 2015
se poate lua de la capat asfaltarea cu proaspetele gropi aparute dupa ce au murat asfaltul cu saramura de iarna
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.