ACTUALITATE 14 februarie 2023

Primăria Sfântu Gheorghe a pierdut un proces cu ANPC. Sentința nu e definitivă

de David Leonard Bularca | 950 vizualizări

Judecătoria din Sfântu Gheorghe a stabilit că o amendă primită de Primăria Sfântu Gheorghe în anul 2022, în valoare de 11.000 de lei, din cauza unor nereguli găsite la locurile de joacă, a fost întemeiată. Astfel, a respins plângerea făcută de autoritățile locale, se arată în hotărârea instanței, publicată pe un grup de Facebook de comisarul-șef adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului (CJPC) Covasna, Mircea Diacon. Decizia nu este definitivă. 

„Sentința civilă nr. 110/2023, a Judecătoriei Sfântu Gheorghe, respinge ca neîntemeiată plângerea formulată de către contestatarul Municipiul Sfântu Gheorghe, pentru o sancțiune contravențională în sumă de 11.000 lei din anul 2022, pentru locurile de joacă. Menționăm că sentința nu este definitivă”, a scris Mircea Diacon în textul care însoțește cele două poze cu hotărârea instanței.

Decizia, care poate fi contestată cu apel de către autoritățile locale, a fost dată pe 31 ianuarie a.c., iar Primăria Sfântu Gheorghe ceruse „anularea procesului verbal de contravenție seria ANPC nr. 1045636/11.05.2022. În subsidiar, a solicitat înlocuirea amenzii dispuse cu sancțiunea avertismentului”, se arată în documentele publicate de Mircea Diacon. 

Reprezentanții Primăriei Sfântu Gheorghe așteaptă acum și ei decizia și motivarea instanței (care nu ajunseseră la autoritățile locale la ora redactării acestui material) și, ulterior, cel mai probabil, vor depune apel la decizia dată de Judecătoria Sfântu Gheorghe la finalul lunii ianuarie. 

Sursa foto: captură de ecran Mircea Diacon/Facebook

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.