ACTUALITATE 22 iulie 2022

Primăria din Zagon le cere cetățenilor să facă economii la apă

de David Leonard Bularca | 864 vizualizări

Autoritățile locale din Zagon îi roagă pe cetățeni să nu folosească apa potabilă pentru irigații, având în vedere că asistăm la o „secetă îndelungată”, după cum se arată într-o postare pe Facebook a autorităților. 

„Atragem atenția locuitorilor că datorită (sic!, n.red.: din cauza) secetei îndelungate puțurile care alimentează comuna nu produc suficientă apă pentru deservirea populației, din acest motiv solicităm locuitorilor să facă economii cu apa și să nu folosească apa potabilă de la rețea pentru irigații. 

Totodată, aducem la cunoștința locuitorilor că întreruperea apei a fost din cauza unei conducte de apă spartă și că aceasta a fost reparată cu succes. Mulțumim pentru înțelegere”, au scris reprezentanții primăriei. 

Au fost și perioade scurte în care pe raza comunei nu a fost deloc apă, dar asta din cauza unor defecțiuni, a explicat, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, primarul Kiss Augustin.

„Problema este că avem o secetă foarte mare, deci nu a mai plouat din mai, cred. Duminică seara, între 19:00 și 21:00, comuna a rămas fără apă. Între timp am primit apă, după care dimineața la ora 9:00 iarăși nu a mai avut comuna apă și pe la 15:00 am fost înștiințat că localitatea a rămas fără apă potabilă. Avem o firmă care administrează sistemul de apă și canalizare. Nu erau în stare să mă anunțe: «Uitați, domnule primar, vă deranjăm pentru că avem o problemă, nu mai avem apă»? A trebuit să aflu de la niște consăteni, cei care m-au sunat din cauza asta. Am sunat-o pe doamna administrator să o întreb de ce nu ne-a anunțat, a zis că nu a avut timp. Între timp, de fapt, nu era problemă cu puțurile, era o problemă undeva pe o stradă, la o conductă. Până la urmă au reușit să remedieze. Dar ieri sau alaltăieri iar nu am avut apă, din cauză că nu au reușit să refacă cu totul. S-a rupt o țeavă, probabil din cauza presiunii”, a spus, pentru redacția noastră, edilul.

Acesta a mai punctat și că de acum înainte a cerut raporturi săptămânale firmei care se ocupă de administrarea rețelei de apă, din care să reiasă clar câtă apă din bazine merge spre consumatori.

La nivel național, peste 200 de localități din 17 județe ale țării au probleme cu furnizarea apei potabile. 

Furnizarea în continuare, fără probleme, a apei potabile este sub un mare semn al întrebării și în județul Covasna. Joi, Gospodărie Comunală SA a anunțat că în bazinul de apă ce deservește orașul Covasna și comuna Brateș mai este apă doar pentru o zi. 

Autoritățile din domeniu fac apel către oameni să folosească apa potabilă prudent, să nu umple piscine sau să irige cu ea, pentru că, din cauza secetei, resursele de apă sunt limitate. 

Sursa foto: Primăria Comunei Zagon / Facebook

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.