ACTUALITATE 26 ianuarie 2021

Spiritul Crăciunului nu a părăsit Întorsura: cea mai frumos împodobită casă și donația de mii de lei

de David Leonard Bularca | 3138 vizualizări

Ce spune câștigătorul concursului despre inițiativă

Anul acesta, la Întorsura Buzăului, a fost premiată cea mai frumos împodobită casă din oraș. În jur de opt case „s-au bătut” pentru titlu, însă, în final, o casă de pe strada Aviatorului și-a adjudecat noua titulatură. Premiul, în valoare de 1.000 de lei, a fost acordat de consilierii locali USR, iar ei au fost și cei care au decis către cine merge distincția. Primarul orașului, Raul Urdă, cel care a și acordat premiul câștigătorului vineri, 22 ianuarie, ne-a asigurat că această acțiune se va ține cu siguranță atât timp cât este edil. Câștigătorul, Costel Stoica, spune că s-a înscris în concurs după ce prietenii și vecinii l-au încurajat să o facă. Mai mult, s-a organizat și un eveniment denumit „Ceva de iarnă”, prin intermediul căruia Clubul Copiilor din oraș, acolo unde au mers și cei 1.000 de lei câștigați de Costel Stoica, a primit o donație de 8.700 de lei. 

„În jur de șapte, opt case s-au înscris în concurs. Cei care au dat banii au decis și câștigătorul, consilierii locali USR. Cu siguranță va fi o acțiune permanentă în fiecare an, cel puțin patru ani de acum înainte va fi această acțiune. Va fi plătită din banii consilierilor locali USR”, ne-a spus Raul Urdă.

Câștigătorul concursului, Costel Stoica, a declarat, într-un scurt interviu acordat ziarului Observatorul de Covasna, că sunt deja 11 ani de când își împodobește casa cum știe mai bine. Cât despre premiu, spune că s-a bucurat la aflarea veștii, la fel cum ar fi făcut oricine, dar a donat banii. 

„Toată lumea m-a încurajat să participăm la concurs. Am investit în împodobit undeva la 4.000 de lei. Eu am luat banii (n. red. din premiul câștigat, cei 1.000 de lei) și i-am donat la Clubul Copiilor. De când m-am înscris am zis că dacă o să câștigăm, o să donăm banii, nu îi ținem pentru noi. Inițiativa consilierilor mi se pare foarte bună. Este spiritul Crăciunului, este frumos ce au făcut”, a spus Costel Stoica.

Casa împodobită va putea fi văzută de eventualii curioși până în jurul datei de 8 februarie.

„Noi mai ținem casa împodobită încă o jumătate de lună precis”, ne-a asigurat câștigătorul. 

„Ceva de iarnă” și promisiunea făcută de USR în campania electorală

De la concursul pentru cea mai frumos împodobită casă cu ocazia sărbătorilor de iarnă, s-a ajuns și la organizarea unui eveniment, „Ceva de iarnă” dedicat schiorilor, amatori sau nu, din zona Întorsurii Buzăului. Acesta a avut loc vineri, 22 ianuarie, la Pârtia Oprea, din Valea Mare.

Și acest eveniment a fost susținut de consilierii locali USR, prilej prin care s-au strâns 8.700 de lei pentru Clubul Copiilor. 

„Acel eveniment a fost susținut de către Călin Strîmbeanu, consilier local USR, care s-a implicat și el a organizat acolo toată treaba, împreună cu alte ajutoare. Călin a plătit din bani proprii ceaiul și vinul, care au fost din partea casei, focurile de artificii și altele (…).  Aceștia sunt banii din luna decembrie, deci banii pe care am promis că îi dăm în fiecare lună (…). Două mămici care au copii la Clubul Copiilor au făcut prăjituri și le-au vândut în cadrul evenimentului. Toți banii s-au donat către Clubul Copiilor. Părinții care au fost la eveniment și toți invitații care au fost acolo au donat fiecare cât au vrut, într-o cutie. La final, cei de la Clubul Copiilor au desfăcut cutia”, ne-a explicat Raul Urdă. 

Astfel de acțiuni locale aduc, parcă, un suflu nou și un motiv de bucurie în plus cetățenilor din Întorsura Buzăului. Pe lângă micile concursuri inițiate, se începe și un dialog constructiv, de unde pot lua naștere, la fel ca în cazul de față, activități de tipul „Ceva de iarnă”. Ocazii prin care oamenii se pot deconecta de la grijile cotidiene pentru câteva ore și reușesc să ajute, cu o mică donație, un sector esențial pentru orice comunitate: activitățile extrașcolare. 

Sursa foto: Facebook – Raul Urdă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.