Pregătiri pentru Joia Gurmanzilor la Sfântu Gheorghe
Au început pregătirile pentru cea de-a șasea ediție a Joii Gurmanzilor, eveniment organizat de Asociaţia unităţilor hoteliere şi de alimentaţie publică (SVESZ) în scopul atragerii clienţilor cât şi pentru a aminti un vechi obicei legat de ospăţurile dinaintea intrării în Postul Paştelui.
Anul acesta Joia Gurmanzilor va avea loc pe data de 19 februarie, când restaurante vor oferi reduceri de 50% la meniurile à la carte ori la mâncărurile cuprinse într-un meniu special conceput cu această ocazie. Reducerile nu se vor aplica băuturilor, mâncărurilor cuprinse în „meniul zilei” şi nici celor livrate la domiciliu.
„Deocamdată nu știm numărul exact al restaurantelor care vor ține anul acesta Joia Gurmanzilor, suntem în faza de organizare. Cert este că în anii trecuți oamenii au venit în număr mare la restaurant cu această ocazie, chiar și de trei ori mai mulți decât într-o zi obișnuită, și chiar dacă restaurantele nu ies imediat în profit, câștigă din reclama făcută pentru că de cele mai multe ori clienții se întorc la restaurant” – a declarat președintele SVESZ, Kovács István.
Acţiuni de genul Joii Gurmanzilor au fost iniţiate în Ungaria, iar acolo au ajuns de o asemenea amploare încât au fost adoptate de sute de restaurante care au rămas deschise chiar şi pe timpul nopţii.