ACTUALITATE 2 noiembrie 2021

Pozitivi la CannabisTHC5, la volan, în Catalina

de David Leonard Bularca | 1335 vizualizări

Ce măsuri au dispus polițiștii

Doi tineri, în vârstă de 28, respectiv 22 de ani, s-au ales cu dosare penale după ce sâmbătă au fost prinși la volan sub influența substanțelor psihoactive. Drugtestul a arătat că erau pozitivi la CannabisTHC5.

Primul, un bărbat de 28 de ani, a fost oprit de polițiști în jurul orei 22:00.

„La data de 30 octombrie a.c., în jurul orei 22:00, polițiștii din cadrul  Serviciului Rutier au oprit în trafic, în comuna Catalina, un autoturism condus de un bărbat  de 28 ani. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Drugtest, iar rezultatul a fost pozitiv la substanţa psihoactivă Cannabis-THC5”, au transmis într-un comunicat de presă oamenii legii. 

Al doilea tânăr depistat de polițiști a fost oprit cu aproximativ o oră mai târziu.

„La aceeași dată, în jurul orei 23:00, polițiștii Serviciului Rutier au oprit în aceeași zonă un autoturism condus de un bărbat de 22 de ani și acesta fiind testat cu  aparatul Drugtest rezultatul indicând prezența în organism a substanţei psihoactive Cannabis-THC5”, conform aceleiași surse. 

„Având în vedere rezultatul testării, persoanele în cauză au fost conduse la o unitate medicală unde le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii concentrației substanței respective. În ambele cazuri polițiștii au întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 336  alin. 2 din Codul Penal”, au mai transmis autoritățile. 

Un bilanț întocmit de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Covasna arată că numărul șoferilor care au fost prinși la volan pe drumurile din județ sub influența substanțelor psihoactive a crescut îngrijorător față de anul trecut. 

„Dacă anul trecut în primele nouă luni aveam 5 depistări, anul acesta avem 20, adică un plus 15. (...) Am desfășurat într-adevăr și mai multe controale pe tema asta. Începând din anul 2019 avem și aparate care determină substanțele psihoactive. Ne ajută foarte mult. Știți foarte bine, conducerea sub influența substanțelor psihoactive e incriminată de Codul Penal”, declara, la sfârșitul lunii octombrie, comisarul – șef de poliție Cozma Ramona Dorina, șefa Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.