ACTUALITATE 27 octombrie 2021

IPJ Covasna: tot mai mulți șoferi drogați prinși la volan

de Iulia Drăghici - Taraș | 1484 vizualizări

Un bilanț întocmit de IPJ Covasna arată că numărul șoferilor care au fost prinși la volan pe drumurile din județ sub influența substanțelor psihoactive a crescut de patru ori față de anul trecut. 

Vreau să subliniez că au crescut, la nivelul județului, constatările privind conducerea sub influența substanțelor psihoactive. Dacă anul trecut în primele nouă luni aveam 5 depistări, anul acesta avem 20, adică un plus 15. (...) Am desfășurat într-adevăr și mai multe controale pe tema asta. Începând din anul 2019 avem și aparate care determină substanțele psihoactive. Ne ajută foarte mult. Știți foarte bine, conducerea sub influența substanțelor psihoactive e incriminată de Codul Penal”, a declarat marți, într-o conferință de presă organizată la Prefectura Covasna, comisarul – șef de poliție Cozma Ramona Dorina, șefa Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Covasna. 

La nivelul județului Covasna, două aparate Drugtest au intrat în dotarea IPJ din 2019. Controale se fac preponderent în weekenduri și seara, a mai spus șefa Serviciului Rutier de la IPJ Covasna.  

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.