Pompierii covăsneni, în zi aniversară
Ziua Pompierilor din România a fost celebrată, miercuri, în centrul municipiului Sfântu Gheorghe
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul“ al judeţului Covasna a organizat, miercuri, 13 septembrie, o serie de activităţi pentru a marca Ziua Pompierilor din România. Evenimentul a cuprins o defilare cu personal și tehnică, ceremonialul militar de înaintare în grad şi citirea ordinei de zi, a mesajelor şi alocuţiunilor invitaților. Acțiunile principale s-au desfășurat în parcul central al municipiului Sfântu Gheorghe.
Printre cele mai emoționante discursuri rostite în fața celor prezenți, miercuri, în parcul central, se numără cel al împuternicitului prim-adjunct al inspectorului-şef, locotenent-colonelul Viorel Timar:
„13 septembrie este ziua în care ne sărbătorim pe noi înșine, ne aducem aminte de momentele istorice, care stau la baza identității noastre instituționale, ziua în care ne cinstim eroii, ziua în care trecem în revistă întreaga noastră activitate și ne bucurăm de realizări, fără a trece însă cu vederea și neîndeplinirile. Într-o perioadă în care dinamica vieții sociale a condus la diversificarea misiunilor și apropierea permanentă de cetățeni, iar situațiile de urgență fac ravagii în toată lumea, așa cum vedem, din păcate, zi de zi la televizor, fiind nevoie de intervenții rapide, nu ne este greu, așa cum nu ne-a fost niciodată, să ne îndeplinim atribuțiile cu devotament și curaj, răspunzând astfel, alături de celelalte instituții ale Ministerului Afacerilor Interne, nevoii comunității de a se ști în siguranță și protejată. A fi pompier înseamnă, înainte de orice, a fi om și a pune, mai presus de propria viață, viața semenilor în slujba cărora am ales să fim. Să știți că în spatele costumelor de protecție nu stau supereroi sau îngeri, ci ființe umane, clădite din același «material» ca toată lumea. (...) Suntem aceiași oameni care trec pe stradă și nu îi poți deosebi de restul cetățenilor, când suntem îmbrăcați în haine civile. Totuși, pe timpul intervențiilor, indivizi cu căști pe cap înaintează siguri pe fiecare pas pe care îl fac. Siguranța pe care o emanăm este rodul instinctului de conservare care ne cuprinde mintea, fiind dominați, totodată, de empatia față de cei aflați în pericol, care ne îndreaptă ferm corpul către primejdie, conturând elegant curajul care stă inscripționat pe mâneca stângă, ascunsă sub scurta groasă a costumului”, a spus acesta, încheind cu un apăsat: „La mulți ani, tuturor pompierilor din România!”.