ACTUALITATE 16 iulie 2013

„Polițiștii trebuie să-și folosească arma din dotare”

de Székely Emőke | 72 vizualizări

Șeful IPJ Covasna, cms. şef Ion Popa, este de părere că polițiștii trebuie să folosească armamentul din dotare în limitele impuse de lege. Afirmația vine după ce luni după masa un polițist din Vâlcele a împușcat un cetățean din localitate după ce acesta a atacat un localnic, apoi pe polițist, lovindu-i cu pietre.

„Nu am dat ordin să se împuște la Vâlcele, dar am spus că polițiștii trebuie să își folosească armamentul din dotare în condițiile legii. Polițistul a tras două focuri de avertisment, apoi l-a împușcat pe bărbat în picior. Acesta nu s-a potolit, a aruncat în continuare cu pietre, după care polițistul a mai tras un foc de armă, lovindu-l în zona inghinală. De când s-a întâmplat cazul de la Hetea, când un polițist a ajuns la spital după ce a fost lovit în cap, am întărit efectivele din comuna Vâlcele în anumite ore, și în perioada următoare vom mai lua măsuri în cazul acestei localități, de exemplu, vom cere jandarmi lângă polițiști pentru patrulare” – a declarat șeful IPJ Covasna.

Ion Popa a precizat că în județul Covasna sunt mai multe zone vulnerabile, fiind vorba de acele localități în care comunitatea romă este însemnată.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.