ACTUALITATE 24 aprilie 2013

Poliția e zilnic pe urmele cerșetorilor

de Székely Emőke | 76 vizualizări

De la sfârșitul săptămânii trecute polițiștii de la IPJ Covasna desfășoară zilnic acțiuni de depistare și eliminare a cerșetorilor din Sfântu Gheorghe. Adjunctul șefului IPJ Covasna, Silviu Stoenescu, spune că majoritatea cerșetorilor găsiți în jurul magazinelor sau în piață sunt din zona Vâlcele. Acesta a explicat că au identificat și mai mulți minori puși la cerșit de părinții sau rudele lor. „Sistemul de operare ne este cunoscut. Adulții stau la pândă, iar când văd că minorii au primit ceva, se duc și iau banii. Dacă vom constata că acești adulți pun în mod repetat copiii la cerșit, aceștia pot fi decăzuți din drepturile părintești pentru că fapta se încadrează în categoria relelor tratamente aplicate minorilor, întrucât cerșitul împiedică dezvoltarea normală a copiilor” – ne-a declarat Silviu Stoenescu.

Adjunctul șefului IPJ spune că aceste acțiuni vor continua și în perioada următoare, de Zilele Sfântu Gheorghe, dar și după. „Trebuie să stopăm acest fenomen” – a conchis Stoenescu.

Polițiștii au legitimat zeci de persoane, au identificat în jur de 10 cerșetori, pe care i-au și amendat, însă este puțin probabil ca aceste amenzi să fie încasate vreodată.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.