ACTUALITATE 23 iunie 2014

Ploaie torenţială la Sfântu Gheorghe [FOTO]

de Székely Emőke | 73 vizualizări

O ploaie de nici jumătate de oră le-a dat bătăi de cap locuitorilor

O ploaie torențială s-a abătut luni după masa asupra oraşului Sfântu Gheorghe, și în doar câteva minute mai multe străzi și intersecții, dar și curțile oamenilor au fost inundate.

Ploaia nu a durat nici jumătate de oră, dar canalizările au cedat și apa s-a revărsat pe șosea. Cel mai rău a fost în cartierul Simeria, unde apa a intrat și în curțile oamenilor și a adus mult noroi. „Atâta au spart străzile și atâta au reparat că tot noroiul s-a scurs la noi în curte. Niciodată nu ni s-a întâmplat așa ceva” – ne-a declarat un localnic. „De mult nu am văzut o asemenea ploaie torențială. Ne-a intrat apa chiar și în casă, a bătut vântul puternic și a împins apa direct pe casă” – spune un alt localnic din cartierul Simeria.

A fost inundată și strada Benedek Elek, unde copiii se distrau că apa le ajunge până la mijlocul roții de bicicletă, iar cei mai curajoși s-au aventurat chiar să se bălăcească în „ștrandul spontan”. Nu a fost mai bine nici pe Vasile Goldiș, în dreptul stadionului mic apa s-a acumulat, iar șoferii au fost nevoiți să încetinească pentru a putea trece. „La fiecare ploaie se întâmplă asta și nimeni nu face nimic. Este inadmisibil” – a strigat un șofer nervos.

Meteorologii anunță că ne putem aștepta la ploi asemănătoare și în perioada următoare. Din noaptea de luni spre marţi (23/24 iunie) până în prima parte a nopţii de marţi spre miercuri (24/25 iunie) instabilitatea atmosferică va fi accentuată, la început în vestul ţării, apoi şi în celelalte zone. Vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, ce vor lua trecător aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 25...30 l/mp şi izolat 50...60 l/mp” – se arată pe site-ul oficial al Administrației Naționale de Meteorologie, instituție care a emis un cod galben valabil și pentru județul Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.