ACTUALITATE 23 aprilie 2013

Piața Euro este de domeniul trecutului

de Székely Emőke | 531 vizualizări

În locul ei s-ar putea să fie construit un nou pod peste râul Olt

Nimic nu mai sugerează faptul că în spatele magazinului Penny de la capătul bvd. Grigore Bălan a fost cândva o piață. Primăria Sfântu Gheorghe a demolat la sfârșitul săptămânii trecute căsuțele care alcătuiau Piața Euro, astfel că ieri nu mai era nici urmă de căsuțe, nici măcar moloz. În locul amplasamentului vom avea probabil un nou pod peste Olt, însă proprietarii căsuțelor spun că vor merge până în pânzele albe pentru a-și căuta dreptatea.

Vechii proprietari cer în continuare despăgubiri

Reprezentantul firmei care a administrat Piața Euro, Pap Attila, ne-a declarat că este indignat de decizia Primăriei Sfântu Gheorghe de a demola piața. Pap spune că acțiunea a fost ilegală pentru că nu a văzut autorizația de demolare, și de asemenea pune sub semnul întrebării studiul care a precedat demolarea căsuțelor din lemn. „Este adevărat că s-a făcut un studiu înainte de demolare, însă specialistul care l-a întocmit este acreditat pentru structuri de beton și oțel, și nu pentru construcții de lemn. Potrivit acestui studiu căsuțele nu mai erau sigure în cazul în care am fi avut zăpadă de 1,5 metri. Consider că s-a făcut o ilegalitate și vom face toate demersurile necesare pentru a ne recupera paguba. Ne vom adresa chiar și Uniunii Europene...” – ne-a declarat Pap Attila.

Există autorizație

Viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Sztakics Éva, ne-a declarat că prin acest demers practic municipalitatea și-a redobândit terenul care îi aparține. „Am respectat toate normele și regulile care se impun în asemenea situații. Lichidatorul a cerut autorizația de demolare, pe care a și primit-o, și astfel am demolat piața” – spune viceprimarul. Într-un interviu acordat în luna februarie, viceprimarul a spus clar că Primăria vrea terenul, care poate fi folosit pentru alte scopuri.

Pe aici va trece un pod

Sztakics Éva ne-a spus că deocamdată nu se știe care va fi destinația acestui teren. „Potrivit Planului Urbanistic General, aici va trece cel de-al doilea pod peste Olt, iar terenul este destul de mare pentru amenajarea unei parcări. Planul Urbanistic General însă nu a fost votat, și nici nu știm când vor începe lucrările la noul pod” – spune Sztakics Éva. Aceasta nu a exclus nici posibilitatea amenajării unei noi piețe, decizia în acest sens va fi luată de Consiliul Local Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.